21 Серпня 2020
Новини

Олена Зеленська розповіла як хворіла на COVID-19

Олена Зеленська розповіла як хворіла на  COVID-19

Перша леді України розповіла про те, як хворіла на коронавірус та як хворобу переніс син.

Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці.

"Звістка про хворобу стала для мене повною несподіванкою. Не було жодних симптомів. Просто черговий тест виявився позитивним", - написала вона.

Зараз їй з сином вже не потрібно робити тест, тому що вони перехворіли й мають антитіла до вірусу. Допоки вони в достатній кількості, на думку лікарів, знову захворіти неможливо. Але навіть це не аксіома. Тому що вірус взагалі нетиповий і поки невідомо, як він проявлятиме себе надалі.

Олена Зеленська каже, що з перших днів страшенно боліла голова, додавався сильний нескінченний кашель. Син легко переніс хворобу, було тільки незначне підвищення температури.

Наголошує, що особливість цього вірусу в тому, що спочатку людина може не відчувати жодних симптомів, а вже за два-три дні – пневмонія. Саме так сталось і з нею. 

"Два дні я насолоджувалася переглядом фільмів і читанням книжок у порожній квартирі на самоізоляції, а потім – висока температура (десь 39,6), комп’ютерна томографія, яка й показала двостороннє запалення легень. Того ж дня я вже була в лікарні. Почалися нескінченні крапельниці, пігулки, налякані очі людей навколо. Загалом моє лікування тривало два тижні. А ще тиждень я залишалася в лікарні з сином, який все ще був «позитивним»", - написала вона.

"Я поборола хворобу та маю антитіла до вірусу, але продовжую носити маску в публічних місцях. Так, можливо, у цьому вже немає потреби… Але в нашому суспільстві зараз діють особливі правила й нові норми етики. І я надягаю маску з поваги до оточуючих. Тому що так правильно", - наголосила Перша леді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус, олена зеленська
В тему