10 Серпня 2020
Новини

Мітинг під посольством Білорусі у Києві завершився сутичками

Мітинг під посольством Білорусі у Києві завершився  сутичками

У столиці під посольством Білорусі зібрались мітингувальники.

Громадяни Білорусі висловили протест проти того, що тисячі людей, вчора, 9 серпня під посольством Білорусі у Києві не мали змоги проголосувати. Про це пише  OBOZREVATEL.

 Затримали, попередньо, не менше шести активістів, зокрема колишнього політв'язня, кримчанина Олександра Кольченка .

Як пише PavlovskyNews у Telegram, біля будівлі перебували кілька десятків людей. Вони висловлювали солідарність із народом Білорусі, де після попередніх результатів виборів президента пройшли масові протести.

Акція протесту.

Акція протесту. Twitter / Marian Kushnir

На кадрах із місця події видно, що протестувальники запалили фаєри і скандували: "Віримо, можемо, переможемо!" та "Країні свободу – геть Луку виродка!" Кілька людей принесли прапори та плакати.

Під посольством Білорусі в Києві зібралися активісти.

Під посольством Білорусі в Києві зібралися активісти. PavlovskyNews

Під посольством Білорусі в Києві зібралися активісти.

Під посольством Білорусі в Києві зібралися активісти. PavlovskyNews

Перші двоє затриманих намагалися кидати яйця у бік будівлі посольства. "Трохи пізніше відбулася жорстка сутичка – відірвали поліцейській машині номера. Люди намагалися забрати назад затриманого", – сказано в повідомленні PavlovskyNews.

Журналісти також передають, що правоохоронці "дотримувалися незвичної пильності".

"Співробітники СБУ запідозрили одного з учасників акції в підготовці провокації. Викликана поліція для перевірки документів", – передав кореспондент із місця подій.

Акція солідарності з Білоруссю в Києві.

Акція солідарності з Білоруссю в Києві. Telegram-канал "Политика страны"

Кольченко затримали після того, як у провулку, де знаходилися попередні затримані, намагалася проїхати машина патрульних. Почалася сутичка, було пошкоджено авто поліції.

На акції відбулися сутички.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

  • Після закінчення голосування 9 серпня й оголошення перших результатів у багатьох містах Білорусі спалахнули масові акції протесту. Громадяни вимагали чесного підрахунку голосів та відставки Лукашенка. Акції переросли в жорсткі сутички, силовики проводили зачистки вулиць і масові затримання.

  • Центрвиборчком стверджує, що, за попередніми даними, чинний лідер республіки Олександр Лукашенко набрав більше 80,08% голосів, а Світлану Тихановську підтримали 10,09% виборців. Інші кандидати отримали менше 2% голосів.

  • У Міністерстві внутрішніх справ Білорусі визнали, що правоохоронці застосовували спецзасоби проти учасників протестних акцій у Мінську.

  • ЗМІ опублікували фото постраждалих на "Майдані" в Білорусі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, вибори, акція протесту
В тему

Останні матеріали