10 Серпня 2020
Новини

Президент Зеленський закликав Білорусь утриматись від вуличного насильства

Президент Зеленський закликав Білорусь утриматись від вуличного насильства

Український Президент  закликав Білорусь відмовитися від насильства на вулицях.

"Наші сусіди білоруси переживають зараз непрості часи. Вони намагаються визначити вектор свого подальшого розвитку. І це дуже непросто. Вже очевидно, що далеко не всі в країні згодні з оголошеними попередніми результатами виборів. А, як відомо, будь-яка легітимність виникає виключно із суспільної довіри. Виключно з довіри. Сумніви ж у таких масштабах – це пряма дорога до насильства, до конфлікту, до суспільного протесту, що наростає. Що ми зараз, на превеликий жаль, і спостерігаємо", - написав Зеленський у Telegram.

Президент  закликав білорусів до  максимальної  толерантності, терпимості та відмови від вуличного насильства. В іншому разі ескалація насильства наростатиме, а це загрожує надзвичайно гіркими наслідками. На його погляд, зараз у такому діалозі мають бути зацікавлені обидві сторони – і уряд, і суспільство, що протестує.

Білорусь у своїх діях повинна максимально дотримуватися загальновизнаних у цивілізованому світі демократичних стандартів. І постаратися забезпечити власному народу його права та свободи у повному обсязі. Тільки так можна зберегти надію на вихід з кризи.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, білорусь, вибори
В тему