10 Серпня 2020
Новини

Коронавірус в Україні: людей хочуть тестувати по категоріях

Коронавірус в Україні: людей хочуть тестувати по категоріях

Кабмін до 15 вересня хоче збільшити кількість щоденних ПЛР-тестувань до 30 тисяч.

Також планують запровадити категорії осіб для тестування, аби детальніше розуміти, де хвороба поширюється швидше. Про це інформує пресслужба Кабміну.

"До 15 вересня 2020 року кількість щоденних ПЛР-тестувань має збільшитися до 30 тисяч. Також має бути запроваджена категоризація осіб, що тестуються.Нам потрібно обов’язково окремо маркувати тести представників Нацполіції, лікарів, учителів та деяких інших категорій працівників. Так ми зможемо отримати більш детальну статистику та розуміння, в яких категоріях хвороба поширюється швидше".

Ще одним завданням уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав створення системи відслідковування контактних осіб шляхом опитування.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що на самоізоляції перебуває понад 28 тисяч активних хворих на COVID-19 та майже 100 тисяч контактних осіб.

Пряма мова Степанова: "В середньому, на кожен випадок ми маємо по 4-5 контактних осіб. Важливо, щоб усі без винятку люди, які є контактними, перебували на самоізоляції згідно з встановленими правилами через використання додатку "Дій вдома".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, кабінет міністрів, Україна, Надзвичайні події
В тему