5 Серпня 2020
Новини

Вибух у Лівані: у порті Бейрута стояло 2 українських кораблі

Вибух у Лівані: у порті Бейрута стояло 2 українських кораблі

У порту Бейрута (Ліван), де 4 серпня трапився потужний вибух, стояло два українських судна із Маріуполя. Щоправда, даних щодо можливих загиблих або постраждалих в результаті НП українців поки немає.

Про це в Twitter написав співзасновник сервісу відстеження кораблів TankerTrackers.com Самір Мадані. Тоді як в українському Міністерстві закордонних справ закликали повідомляти будь-яку інформацію про громадян України у Лівані, - пише Обозреватель.

Як свідчить сервіс MarineTraffic, від вибуху, який спричинив руйнування та пошкодження споруд і забрав життя щонайменше 78 осіб, могли постраждали п’ять суден. Серед них два, які прибули з України.

Зокрема, за словами Мадані, в момент НП в порту перебували українські кораблі MERO STAR та RAOUF H.

Водночас у МЗС інформують, що українське посольство в Лівані продовжує вживати заходів щодо перевірки можливої наявності громадян України серед постраждалих. Там підкреслили, що телефони гарячих ліній працюють в штатному режимі, та нині звернення на них не надходили.

Після вибуху в Бейруті в соцмережах російські користувачі запустили фейк про нібито причетність до трагедії двох українських кораблів.

У лікарнях Бейрута не вистачало місця для поранених у результаті вибухів у міському порту.

Згідно з попередніми висновками силових структур Лівану, в порту Бейрута під час зварювальних робіт вибухнули 2700 тонн селітри.

Потужні вибухи в столиці Лівану Бейруті потрапили на весільне відео. На ньому видно, як наречена позує, потім лунає вибух, і оператор йде знімати наслідки події.

Президент США Дональд Трамп заявив, що вибух у Бейруті – результат атаки, а не нещасний випадок. Він зазначив, що говорив про це з деякими генералами, і вони сказали йому, що столицю Лівану атакували, підірвавши "якусь бомбу".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вибух, Світ, Україна
В тему

Останні матеріали