30 Липня 2020
Новини

Бойовики у Білорусі: назвали умову, за якою Україні видадуть затриманих

Бойовики у Білорусі: назвали умову, за якою Україні видадуть затриманих

Колишній український міністр закордонних справ Володимир Огризко назвав умову, за якою Білорусь може передати Україні затриманих найманців із приватної військової кампанії Вагнера.

Про це пише obozrevatel.

Їх передадуть, якщо українська сторона надасть переконливі докази участі бойовиків у війні на Донбасі.

Мова може йти про уродженців Донеччини та Луганщини Олега Дригу, Максима Кошмана, Геннадія Фетісова та Олександра Шубіна.

"Якщо проти затриманих осіб почато кримінальне провадження за вчинені ними злочини на території України, то Україна має вимагати їх повернення. Якщо будуть надані конкретні докази і факти щодо їх злочинів на Донбасі, за наявності політичної волі, така екстрадиція цілком можлива. Я би не виключав і політичної волі на це керівництва Білорусі", – пояснив він.

При цьому, за словами Огризка, якщо серед затриманих найманців загальні бойовики, які не мають безпосереднього відношення до України, в такому разі екстрадиції бути не може.

Поміж тим білоруський опозиціонер Анатолій Лебедько в коментарі OBOZREVATEL припустив, що фактом ймовірного передання вагнерівців Україні, білоруський президент Олександр Лукашенко може шантажувати свого російського колегу Володимира Путіна. Проте в кінцевому результаті, відмовить Україні в екстрадиції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, Україна
В тему