11 Липня 2020
Новини

«На руском говорітє, я нє понімаю», - у Києві таксист змушував волонтерку спілкуватись російською

«На руском говорітє, я нє понімаю», - у Києві таксист змушував волонтерку спілкуватись російською

У Києві, під час виклику таксі Uklon,  волонтерка Аліна Михайлова постраждала від мовної дискримінації. Так, водій під час спілкування у грубій формі вимагав від неї спілкуватися російською мовою.

Про інцидент дівчина написала у Facebook.

««На руском говорітє, я нє понімаю»

Я це люблю.

Хороший ранок п’ятниці розпочався з того, що пояснюючи таксисту як під’їхати до мого дому, довелось знову бути ущємльонной в столиці моєї країни.

Спочатку водій кричав в трубку «я вас нє слішу», а вже потім на фіналочку мені видав : «на руском говорітє, я вас нє понімаю».

Чесно, за цю фразу хотілось просто у%бать.

«На руськом ви будете говорити в росіі, а зараз послухаєте рідну мову» і на цьому я вирішила відмовитися від поїздки з розумово відсталою людиною для своєї та його безпеки, але служба таксі за відмову вирішила стягнути з мене половину суми за поїздку.

Тому, шановний Uklon , дуже прошу поставити в графє «скасувати» причину - «мій водій кончений манкурт» і не стягувати штрафні гроші в таких випадках.

Дякую. UPD Набрала додатково службу підтримки. Пояснила ситуацію.

Оператор принесла свої вибачення і повідомила, що всі водії служби уклон повинні розуміти українську мову і не можуть вимагати клієнта говорити іншою.

Звернення передали у відповідний відділ. Буду чекати подальшої реакції», - написала дівчина.

Пізніше волонтерка розповіла, що їй таки довелося поїхати зі скандальним водієм, адже коштів на іншу поїздку просто би не вистачило.

"Суму заморозили, щойно я викликала таксі. Оскільки на картці у мене всього було 150 грн, а таксі коштувало 120, вони мені лишили б 30 грн, за які я не змогла б замовити іншу службу, поки Uklon не розблокував би ті кошти і не повернув. А водій уже поставив лічильник на поїздку. Тому мені довелося поїхати з тим таксистом. Чекати не могла, бо їхала на вокзал", – пояснила Михайлова.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, Україна, таксі, українська мова, російська мова
В тему

Останні матеріали