8 Липня 2020
Новини

1 вересня до школи підуть не всі: депутати шокували заявою

1 вересня до школи підуть не всі: депутати шокували заявою

Нардеп від "Слуги народу" і член парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук повідомив, що з 1 вересня в школу точно підуть учні молодших класів, через те, що вони не зможуть навчатися вдома, як дорослі.

Як повідомляється в Telegram-каналі Pavlovsky News, політик вважає такий підхід правильним, однак важливо дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров'я. Як саме і за якою схемою будуть працювати навчальні заклади ще опрацьовується.

Водночас старшокласників і студентів можуть залишити на дистанційному навчанні, якщо ситуація з COVID-19 в країні буде збільшуватися.

За словами Грищука, в Міносвіти, МОЗ та в комітеті Ради зараз розглядаються всі можливі варіанти іноземних практик навчання на карантині. Водночас головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що восени є кілька схем для навчання дітей. Зараз вирішується питання про заняття дітей в школах по змінах і обмежена кількість людей в навчальних аудиторіях.

"Спрогнозувати епідситуацію на вересень майже неможливо. Готуємося і до найгірших сценаріїв, до дистанційної освіти, до проміжних варіантів і до повного повернення дітей в школи", - розповів Ляшко в інтерв'ю BBC Україна.

Вчителі не дуже хочуть впровадження дистанційного навчання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: школа, навчання, Україна, карантин
В тему