28 Червня 2020
Новини

Тільки за 2 місяці Стефанчук повернув гроші за оренду державної квартири

Тільки за 2 місяці Стефанчук повернув гроші за оренду державної квартири

Перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук повернув гроші, раніше отримані від держави в якості компенсації за оренду житла в Києві.

Про це він повідомив в інтерв'ю радіо Свобода.

"Я повернув. У мене є видатковий номер, за яким видаткова відомість. Я повернув і я це питання для себе закрив. Тому що я зрозумів, що, на жаль, в деяких питаннях, навіть коли ти дотримуєшся законодавства, це викликає негативний розголос в суспільстві ", - сказав він.

За словами Стефанчук, він прийняв таке рішення через негативну реакцію громадськості на дану ситуацію.

За даними ЗМІ, перший віце-спікер Ради з 2012 року живе в Києві в квартирі, записаної на тещу - і при цьому отримував держкомпенсацію за оренду житла як іногородній депутат.

"Після того, як я зрозумів, що воно створює якийсь негативний імідж, я повернув ці гроші за 2 місяці і відмовився від подальшої компенсації. Тому що мій дідусь мені казав: навіть якщо ти маєш право, але це пахне погано, відмовся, бо тобі на користь не піде", - пояснив він.

Як повідомлялося, державну компенсацію за оренду житла в квітні отримали 52 депутата ВР. З них, за даними декларацій, 25 депутатів є мільйонерами і 19 з них - з правлячої партії Слуга народу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: слуга народу, виплати, Україна
В тему