16 Червня 2020
Новини

У Харкові на заводі «Електроважмаш» - обшуки

У Харкові на заводі «Електроважмаш» - обшуки
У Харкові на розтраті майна у великих розмірах викрили посадовців державного заводу «Електроважмаш».

Вони постачали продукцію в обхід санкцій до Росії за заниженими цінами. Про це повідомили в прокуратурі Харківщини.

Правоохоронці встановили, що посадовці за відсутності контролю зі сторони керівника заводу уклали низку завідомо збиткових угод. Під виглядом договірних відносин з англійською фірмою агрегати та запчастини для тепловозів в обхід санкцій напряму постачали до Брянського машинобудівного заводу, який є найбільшим виробником маневрових та магістральних тепловозів у Росії.

Усі розрахунки проводили у російських рублях. Водночас продукцію українського підприємства, яке й так перебуває у вкрай скрутному фінансовому становищі, продавали за вартістю, значно нижчою від фактичної собівартості.   

За попередньо встановленими даними, внаслідок здійснення лише двох поставок тягових агрегатів державному підприємству заподіяно шкоди на 1 млн 100 тис. грн.

Ще низку поставок по вже підписаних угодах не здійснили через незавершений виробничий цикл.

Кримінальне провадження порушили за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Санкція статті передбачає до 8 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У прокуратурі додали, що в приміщеннях «Електроважмашу» проводять обшуки, аби вилучити докази злочинної діяльності, зокрема щодо реалізації за аналогічною схемою інших видів продукції. Встановлюються особи, причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, обшуки, прокуратура
В тему