10 Червня 2020
Новини

Назвали групу крові, яка генетично захищена від зараження COVID-19

Назвали групу крові, яка генетично захищена від зараження COVID-19

Люди з 1-ю групою крові мають на 9-18% менше шансів отримати позитивний результат на COVID-19 в порівнянні з іншими групами крові, вони генетично більш захищені..

До такого висновку прийшли вчені з приватною медичною компанії 23andMe, яка вивчила дані більше 750 тисяч осіб, передає Daily Mail.

"Попередні дані генетичного дослідження COVID-19, мабуть, дають більше доказів важливості групи крові людини – визначається геном ABO – для відмінностей в сприйнятливості до вірусу", – йдеться в повідомленні.

У дослідженні сказано, що людина з 1-ю групою крові має на 9-18% менше шансів отримати позитивний результат на COVID-19 в порівнянні з іншими групами крові.

"Ці дані вірні, якщо врахувати вік, стать, індекс маси тіла, етнічну приналежність і супутні захворювання", – відзначили вчені.

Відзначається, що це лише попередні напрацювання вчених. Ще належить точніше визначити, як група крові людини може грати роль в сприйнятливості до вірусів.

"Ми не єдина група, яка вивчає це, і в кінцевому підсумку науковому співтовариству, можливо, буде потрібно об'єднати свої ресурси для реального вирішення питань, що стосуються зв'язків між генетикою і COVID-19", – відзначили дослідники.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, дослідження, Світ
В тему