10 Червня 2020
Новини

Назвали місто, яке найбільше в світі постраждало від епідемії

Назвали місто, яке найбільше в світі постраждало від епідемії

Італійське місто Бергамо з населення близько 120 тисяч чоловік найбільше постраждало від пандемії коронавірусу (COVID-19) ..

Таку заяву зробив мер Джорджо Горі, передає агентство "Анадолу".

З початку епідемії в провінції Бергамо захворіли понад 13 тисяч осіб і загинули більше 3 тисяч городян. У самому місті зареєстровано понад 600 летальних випадків.

Глава міста відзначив, що реальна кількість жертв може перевищувати офіційні дані. Він пояснив, що різниця смертності весною 2019 року і цього року сильно різниться.

COVID-19 в Італії

"Реальна кількість смертей також набагато перевищує офіційне ... Ми говоримо додатково про шість тисяч смертей. Ця реальна кількість смертей, пов'язаних з коронавірусом", – сказав Горі.

Мер також сказав, що згідно з дослідженням на основі вибірки, до 45% жителів провінції стикнулися з вірусом, і близько 35% з них повідомили про типові симптоми.

"Але не можна сказати, що провінція Бергамо вже досягла "стадного" імунітету", – додав він.

Чиновник порівняв смертність в Бергамо і Нью-Йорку (США) і прийшов до висновку, що Бергамо є самим постраждалим від COVID-19 містом в світі.

Також в Італіі через коронакризу відбулися зіткнення між ультраправими радикалами і футбольними фанатами, які переросли в бійку з місцевою поліцією.

Відзначимо, що в Італії водночас скасували майже всі обмеження, які були введені через епідемію COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, коронавірус, карантин
В тему