9 Червня 2020
Новини

Кількість хворих на коронавірус у ЗСУ зростає

Кількість хворих на коронавірус у ЗСУ зростає

Станом на 9 червня у лавах Збройних сил України хворіють на COVID-19 144 людини, за останню добу виявили 4 нові випадки захворювання. Від початку епідемії четверо військових померли.

У Збройних силах від коронавірусу вже одужали 145 військових, інформує Командування Медичних сил ЗСУ у фейсбуці

Загалом на ізоляції перебувають 616 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких термін самоізоляції закінчується через найближчих три доби, – 43 особи.

Нові випадки захворювання за добу

  • Захворіли 2 військові, які наразі перебувають у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.
  • Ще 2 військові проходять лікування вдома на Київщині під наглядом медичної служби.
  • Стан здоров’я усіх інфікованих задовільний, вони отримують необхідне лікування.

 

У ЗСУ підкреслили, що найчастіше військові інфікуються під час епізодичних зустрічей з друзями та рідними, з якими не проживають разом та нечасто бачаться.

Смертельні випадки зараження: хронологія подій

Вперше коронавірус у ЗСУ виявили 2 квітня – майже за місяць після того, як в Україні підтвердили перший випадок коронавірусу. Тоді захворіла працівниця військового шпиталю на Хмельниччині.

Про першу смерть від коронавірусу у лавах військових стало відомо 7 квітня – померла працівниця однієї з військових частин Івано-Франківської області. З 20 березня жінка була на лікуванні вдома, однак за тиждень її стан погіршився і її госпіталізували до реанімації. 6 квітня вона померла.

16 квітня стало відомопро другу жертву коронавірусу у ЗСУ. У реанімаційному відділенніЛьвівської обласної інфекційної лікарні помер чоловік, який мав супутні з вірусом хвороби. Симптоми у чоловіка з'явилися 1 квітня, а вже за тиждень його під’єднали до апарату штучної вентиляції легенів.

27 травня зафіксували третю смерть від коронавірусу у ЗСУ. Помер військовий у Львівській області. Тиждень він лікувався вдома, потім його госпіталізували, але від ускладнень чоловік помер. ПЛР-тестування показало коронавірусну інфекцію вже посмертно.

31 травня повідомили про четверту смерть у лавах ЗСУ – у реанімації помер військовий з Чернівецької області. Від 22 травня він лікувався вдома, а через п'ять днів опинився у лікарні через погіршення здоров'я. Врятувати чоловіка не вдалося, медики зазначають, що у нього були супутні хронічні захворювання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: збройні сили україни, епідемія, Україна
В тему