7 Червня 2020
Новини

Підозра за самозахист: Стерненка викликали в СБУ

Підозра за самозахист: Стерненка викликали в СБУ

Екслідера одеського осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка викликали на допит до СБУ.

Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

"Мені підготували повідомлення про підозру за самозахист. Вже офіційно. Про це свідчить новий виклик до СБУ, який я сьогодні (7 червня - прим.ред.) отримав. У виклику зазначено, що мене як свідка викликають для вручення повідомлення про підозру 9 червня о 10:00", - написав активіст та оприлюднив фото повістки.

За словами Стерненка, він вже надіслав відповідь слідчому, що не може з‘явитись "з об‘єктивних причин".

"Виклик отримано за 2 дні до дати, на яку викликають, а КПК у ст. 135 вказує, що має бути мінімум 3 дні. За такий термін (враховуючи ще, що завтра вихідний) я не встигну підготуватись до вручення підозри та залучити захисників. Тому, якщо їм потрібно, щоб я з‘явився, нехай викликають на іншу дату, щоб я міг належним чином реалізувати своє право на захист", - додав чоловік.

Також активіст зазначив, що підозру підготували за ст. 115 "Умисне вбивство".

"Це робиться руками безвольних слідчих та прокурорів за вказівки Авакова та Венедіктової. А Зеленський погодився на це переслідування", - наголосив Стерненко.

Нагадаємо, пізно ввечері 24 травня 2018 року в Одесі на Сергія Стерненка напали двоє чоловіків поблизу його дома. Під час захисту Стерненко смертельно поранив одного з нападників, другий чоловік втік. Його потім затримали, а пізніше відпустили.

Це був вже не перший замах на життя активіста.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сбу, одеса
В тему

Останні матеріали