30 Травня 2020
Новини

Коли на Волині почнуть курсувати поїзди

Коли на Волині почнуть курсувати поїзди

Уже з 1 червня розпочнеться відновлення залізничних перевезень в усіх областях, крім західних. Втім у західному регіоні потяги почнуть курсувати з 4 червня.

Про це повідомляє Мініфраструктури.

Поступово запустять всі типи потягів. Першими поїдуть приміські електрички, далі поїзди далекого сполучення – швидкісні експреси та нічні поїзди. Вони курсуватимуть передусім на Південь, де епідеміологічна ситуація не складна і де чекає море.

Також потяги поїдуть за кордон. Ними українці зможуть повертатися додому, а відтак не треба буде вже чекати на евакуаційні авіарейси та переплачувати за квитки величезні гроші.

Спершу рейси дозволять в майже усіх регіонах за винятком 7 областей, де не послаблювали карантин з 22 травня. Мовиться про наступні області:

  • Волинська;
  • Рівненська;
  • Київська;
  • Львівська;
  • Закарпатська;
  • Чернівецька;
  • Донецька.

У цих регіонах спершу потяги курсуватимуть транзитом, але не підбиратимуть пасажирів. Втім вже з 4 червня курсування потягів дозволять і в західному регіоні.

Які обмеження карантину зняли / Інфографіка 24 каналу

Якими будуть "карантинні" правила перевезень

Окреме питання – як бути з тими регіонами, де епідемічна ситуація поки не дозволяє знімати обмеження. За словами міністра інфраструктури, там потяги та автобуси ще не їздитимуть. Чи то просто не підбиратимуть пасажирів.

Робити висадку можна, але підбирати пасажирів – це буде нераціональним і наражатиме на небезпеку інших пасажирів. Треба пам'ятати, що транспорт – це не тільки підвищення мобільності, але і розповсюдження хвороби, – наголосив Владислав Криклій.

При посадках у вагон здійснюватиметься температурний скринінг. Тож міністр радить розраховувати час з запасом, адже це теж займе певну частину часу.

Також у потяг не впускатимуть без маски. Масочного режиму слід буде дотримуватися у плацкартних вагонах і приміських електричках. Водночас в купейних вагонах це може бути необов'язковим. Втім остаточне рішення ще фіналізується.

Як <a href=Україна буде виходити з карантину / інфографіка 24 каналу" src="https://t1.ua/photos/articles/2020/05/45762_8266.jpg" />

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, карантин, укрзалізниця
В тему

Останні матеріали