18 Травня 2020
Новини

Де в Україні можна знайти роботу на карантині: кого шукають роботодавці

Де в Україні можна знайти роботу на карантині: кого шукають роботодавці

В Україні, в умовах послаблення карантину, українці почали масово шукати роботу. При цьому збільшилась кількість вакансій від роботодавців – про це  свідчать дані економічного огляду тижня від Нацбанку.

У яких галузях можна знайти роботу вже зараз, розповіли у сюжеті 1+1.

Після запровадження карантину кількість безробітних в Україні зросла майже на 200 тисяч. Утім, це лише офіційні дані. 

За даними Нацбанку, за минулий тиждень почав оживати ринок праці: збільшується кількість резюме та вакансій. Зокрема, відновлюють пошук працівників салони краси, ресторани, заклади торгівлі, сфери обслуговування та культури.

Серед вакансій багато з'явилося у різних сферах. "Вантажників шукають, комірників, комплектувальників, кур'єрів, продавців-консультантів, операторів на АЗС, касирів тощо. До нас підключились аграрії, які збирають спаржу і полуницю. Трошки є вакансії в ІТ-сфері. Є попит на фарму, на будівництво, якщо його врешті решт дозволять", - розповіла експертка ринку праці Тетяна Пашкіна. 

Зараз на пошук роботи впливає відсутність транспорту. Якщо це можливо, то роботу шукають неподалік. "Ми маємо те, що я називаю географічна пересортиця. Тому що люди наразі шукають роботу десь біля дому", - зауважила експертка. 

Хоча карантин почався швидко і вже майже закінчився, але долати його економічні наслідки роботодавцям доведеться тривалий час. “Безробіття буде продовжуватися. Деякі компанії, які поки по-гарячому ще працюють,  тягнуть. Потім зрозуміють що міцності не мають і доведеться когось звільняти, бо вже не ті продажі, не те виробництво”, - пояснила експертка ринку праці Тетяна Пашкіна. 

Вищий рівень безробіття ніж до карантину через коронавірус може подовжитися до осені, а то й до кінця року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, робота
В тему