16 Квітня 2020
Новини

У Раді змінили регламент, аби зупинити «поправковий спам»

У Раді змінили регламент, аби зупинити «поправковий спам»

ВРУ змінила регламент для протидії зловживанню правом вносити поправки.

"За" проголосували 242 нардепи, - повідомляє obozrevatel.

Згідно з новим законом регламент Ради буде доповнено статтею "Особлива процедура розгляду законопроектів у другому читанні". У тексті сказано, що якщо кількість правок в п'ять і більше разів перевищує кількість статей (пунктів) проєкту первинного законодавчого акта, але не менше 500, поправок, такий законопроект може розглядатися за особливою процедурою.

При цьому особлива процедура буде застосовуватися при наявності підписів не менше 150 нардепів і підтримки не менше 226 голосів депутатів. При цьому повинні бути надані порівняльні таблиці і супровідні документи до неї.

Відповідно до закону кожен позафракційний народний депутат, поправки якого враховані головним комітетом, має право визначити не більше однієї своєї неврахованої поправки, на якій він наполягає.

Після цього головний комітет у дводенний термін узагальнює отримані пропозиції та поправки і готує уточнену порівняльну таблицю для розгляду законопроєкту в другому читанні.

Відзначимо, що прийняття цього закону пов'язане з більш 16 тисячами правками, які внесли в законопроєкт, який унеможливлює повернення банку або мільярдні компенсації за ПриватБанк колишнім власникам. Через те, що на розгляд всіх цих правок міг піти цілий рік і був прийнятий цей закон.

За проголосували 204 нардепа зі "Слуги народу", "ОПЗЖ" – 15, "Довіра" – 13 і позафракційні – 10. "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос" і "За майбутнє" не підтримали голосами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, Україна
В тему

Останні матеріали