3 Квітня 2020
Новини

Як нардепи з Волині голосували за «антиколомойський» закон

Як нардепи з Волині голосували за «антиколомойський» закон

Волинські народні депутати були відсутні під час голосування в Раді за так званий "антиколомойський" закон.

Нагадаємо, парламент підтримала у першому читанні законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, з приводу якого були суперечки. За відповідне рішення проголосували 267 народних депутатів. Законопроєкт підтримали нардепи від "Слуги народ", "Євросолідарності", "Голосу", депутатська група "Довіра", позафракційні. 

Щодо волинян, то в протоколі відзначено, що Ігор Палиця, Степан Івахів, Валерій Стернійчук, Вячеслав Рубльов, Ірина Констанкевич були відсутні, а навпроти прізвища Ігоря Гузя стоїть позначка "Не голосував".

Як пише УП, законопроєкт передбачає, що власники і екс-власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі.

При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

З 2014 року Нацбанк вивів з ринку 104 банки. У пояснювальній записці йдеться, що "деякі банки, використовуючи недосконалу судову систему, намагаються знову повернутись на ринок, що створює системні ризики для фінстабільності". 

Нагадаємо, Коломойський у суді вимагає повернути йому акції Приватбанку. У квітні 2019 року Окружний адмінсуд столиці визнав націоналізацію "Приватбанку" незаконною. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, Волинь, Політика
В тему