8 Квітня 2020
Новини

У Луцьку займуться власниками аптек і магазинів, які завищують ціни

У Луцьку займуться власниками аптек і магазинів, які завищують ціни

Антимонопольний комітет займеться власниками луцьких аптек і продуктових магазинів, де завищують ціни на товар на 200-300%.

Про це стало відомо 8 квітня під час засідання позачергової 75-ї сесії міської ради, - пише ІА "Волинські новини".

«Всі ми бачимо, що є чимало фактів необгрунтованого підвищення вартості засобів захисту – дезінфікаторів, масок, рукавичок, антисептиків. Також значно зросли ціни на препарати, які використовують для лікування ГРВІ, зокрема на жарознижувальні медикаменти тощо. Окрім цього, на 100-200% зросла вартість на певні групи продуктів.

Тому пропоную депутатам звернутися до антимонопольного комітету. Коли вартість продукції зростає одномоментно на 300% відсотків – це неприйнятно. Оскільки люди здебільшого не працюють в умовах карантину, не отримують заробітної платні, або ж отримують її в неповній мірі», – сказав депутат Ігор Поліщук.

Окрім того, один із присутніх на сесійному засіданні депутатів зазначив, що держава вирішила дозволити на час карантину роботу ломбардів, аби «люди від безвиході здавали туди все, що у них є».

Тому, зваживши всі «за» і «проти», луцькі обранці громади ухвалили проєкт рішення «Про звернення щодо запобігання порушенням законодавства про ціноутворення при реалізації лікарських засобів, товарів медичного призначення та соціально значущих товарів в період карантину».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, ігор поліщук, луцька міська рада, аптеки, ціни, продукти, коронавірус, карантин, Надзвичайні події
В тему