8 Квітня 2020
Новини

В Україні полковника ЗСУ засуджено за держзраду та тероризм

В Україні полковника ЗСУ засуджено  за держзраду та тероризм

В Україні полковник ЗСУ Іван Без'язиков відбуватиме  13 років тюремного ув'язнення через державну зраду.

Вирок винесли 7 квітня судді Шевченківського суду Києва, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"Суд визнав винним у державній зраді і створенні терористичної групи (ч.1 ст.111, ч.1 ст.258-3 КК України) полковника ЗСУ і призначив покарання – 13 років позбавлення волі з позбавленням військового звання", – йдеться в повідомленні .

Іван Без'язиков на суді

В матеріалах справи йдеться, що військовий, перебуваючи в полоні з 25 серпня 2014 року на непідконтрольній українській влади території в Донецьку, вступив до складу розвідувального управління незаконного збройного формування РФ і займав посаду так званого "заступника начальника 1-го відділу по аналітичній роботі".

Цей підрозділ «ДНР» був створений та контролювався службовими особами ЗС РФ, ФСБ РФ та представниками влади країни-окупанта на непідконтрольній території Донецької області.

Судовий процес над полковником Збройних Сил України тривав з серпня 2017 року. В суді доведено, що він збирав розвідувальну інформацію про пересування сил та засобів українських військових підрозділів, задіяних у проведенні антитерористичної операції на сході України, допитах інших полонених українських військовослужбовців та виконував ще ряд злочинних функцій. Він діяв умисно і усвідомлював, що така діяльність завдасть шкоди державній безпеці України.

Публічне обвинувачення підтримували прокурори Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора, а досудове слідство проводилось Головним слідчим управлінням СБУ.

Медійна ініціатива за права людини в Facebook повідомила, що Без'язиков ніколи не приховував, що бойовики схиляли його перейти на бік ворога.

"Але на суді говорив: ніколи не погоджувався на співпрацю. Зі свідчень Без'язикова: терористи змушували виконувати певні роботи: працювати з паперами, вести телефонні розмови", – йдеться в повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, збройні сили україни, тероризм
В тему