3 Квітня 2020
Новини

На Камінь-Каширщині реконструюють чотири амбулаторії

На Камінь-Каширщині реконструюють чотири амбулаторії

За кошти субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» на Камінь-Каширщині реконструюють чотири амбулаторії.

Про це йдеться на сторінці "Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу- Волинська ОДА" у FAcebook.

Від 40% до 80% – готовність приміщень, що функціонуватимуть як амбулаторії загальної практики – сімейної медицини у Камінь-Каширському районі після реконструкції.

У повідомленні зазначають, що за три об’єкти після отримання перемоги у тендері взялося товариство з обмеженою відповідальністю «Житлобуд-2». Його працівники здійснюють реконструкцію Бузаківського, Нуйнівського та Воєгощинського ФАПів під амбулаторію загальної практики сімейної медицини. На перших двох об’єктах вже реалізували 40-50% від запланованого, на третьому впоралися на 80%.

Реконструкція лазні під Полицівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини здійснена на половину. Тут підрядник – приватне підприємство «Інтеренергоінвест».

«І медики, і мешканці сіл, де мають запрацювати відновлені за кошти субпроєкту амбулаторії, уже давно чекають на їхнє відкриття. А введення в експлуатацію приміщень, де медичні послуги надаватимуть на значно вищому рівні, дуже важливе для одного з тих районів Волині, де найбільша чисельність населення. Сподіваємося, що до осені усі амбулаторії відкриють двері для пацієнтів, а лікарі та медсестри «первинки» розпочнуть роботу в комфортних умовах», - наголошує очільник Камінь-Каширського центру первинної медико-санітрарної допомоги Ігор Соловей.

Підрядники підкреслюють, що амбулаторії здати в експлуатацію у другому-третьому кварталах 2020 року реально лише за умови належного фінансування із держбюджету. А оскільки субпроєкт має бути повністю реалізований до осені 2020 року, то своєчасне і в повному обсязі надходження коштів – вирішально важливе.

Команда з реалізації субпроєкту впевнена, що на центральному рівні це врахують – і до кінця року медичні працівники переїдуть до усіх оновлених за кошти позики амбулаторій, а пацієнти отримуватимуть медичні послуги в комфортних умовах. Тим паче, що офісні та медичні меблі, медичне обладнання та інструментарій для амбулаторій, ремонт та реконструкція яких здійснюється за кошти позики, уже придбані.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, камінь-каширський, медицина
В тему

Останні матеріали