12 Березня 2020
Новини

У луцькому парку готуються до встановлення відеоспостереження

У луцькому парку готуються до встановлення відеоспостереження

У Луцьку в Центральному парку тривають роботи зі встановлення камер спостереження.

Про це Суспільному розповів менеджер проєктів фірми, яка прокладає мережі, Юрій Клочок.

Розпочалися роботи з будівництва волоконно-оптичних ліній зв’язку.

Прорили два кілометри рівчаків спеціальною технікою завглибшки метр. Перш ніж прокласти під землею кабель, потрібно викопати траншеї завдовжки чотири кілометри.

У парку спецтехніка прорізає углиб ґрунту вузький рівчак глибиною метр. У Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки триває перший етап будівництва волоконно-оптичних ліній для відеоспостереження. Прорили 2 кілометри траншей у які прокладуть кабель. Працівник фірми-підрядника, що копає, Назар Баніковський розповів: щоб не пошкодити інших комунікацій, землю обстежують спецприладом.

Роботи тривають другий тиждень. Каже відвідувач парку Григорій Яремчук.

"Це добре, якщо не чіпають нічого, якщо немає вандалів – це добре. Щоб було усе на місці, - потрібно дивитися за цим", - каже відвідувач парку Григорій Яремчук.

"Я абсолютно не проти встановлення. На рахунок, чи доцільно використовувати ці бюджетні кошти, чи можна було б використати у інших сферах, - у мене є питання. Може, доцільніше дороги залатати чи у дворах щось зробити", - розповідає відвідувачка парку Ліана Капітула.

"На мою точку зору як пенсіонера, то треба їх встановлювати. Може, закоханим воно заважатиме, бо гласності надаватиме, а так для порядку – треба", - зазначив відвідувач парку Микола Лебідь.

В подальшому до комунікацій мають бути підключені камери відеоспостереження, модулі системи оповіщення та додаткові точки доступу Wi-Fi, - сказав менеджер проєкту фірми, що прокладає мережі Юрій Клочок.

"Труднощі ідуть із прокладанням траншеї , оскільки є мережі, які не занесені по геодезії, яких не вказано. До 15 квітня ми плануємо закрити земляні роботи. Другий етап – це монтаж самого відеоспостереження, монтування камер на стовпи", - зауважив менеджер проєктів фірми, що прокладає мережі Юрій Клочок.

Юрій Клочок каже: інформація з камер зводитиметься у єдину систему «Безпечне місто». З нею працюватимуть фахівці Департаменту муніципальної варти Луцька. Його директорка Юлія Сиротинська пообіцяла розповісти скільки грошей витратили з бюджету на систему відеоспостереження у парку і як вона працюватиме.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, парк
В тему