8 Березня 2020
Новини

Через обстріли біля Мар'янки сталася масштабна пожежа (відео)

Через обстріли біля Мар'янки сталася масштабна пожежа (відео)
Фото ілюстративне

Біля Мар’янки через обстріл бойовиків сталася велика пожежа.

Постраждав опорний пункт військових, але вони оперативно загасили вогонь. Про це повідомив пресцентр Об’єднаних сил на сторінці у соцмережі Facebook. 

За свідченням командира одного з підрозділів, який обороняє Мар’їнку, російські окупанти відкрили вогонь по українських позиціях з великокаліберних кулеметів із застосуванням трасуючих та бронебійно-запалювальних боєприпасів. У результаті таких дій, загорілася суха трава. Пожежа швидко поширилася на значні території та сягнула розташованих неподалік житлових будинків мирних мешканців.

"Російські окупаційні війська відкрили вогонь по наших позиціях. Скоріш за все стріляли трасуючими патронами. Внаслідок чого зайнявся сухостій в полі. Через сильний вітер пожежа швидко дійшла до наших позицій. Вогонь пошкодив трохи деревяні конструкції одного з наших опорників, але ми швидко загасили вогонь. Полум’я також впритул наблизилось до житлових будинків місцевих мешканців селища. Але завдяки оперативній роботі наших військових, пожежу вдалося локалізувати", - каже захисник Тарас.

За його словами, українським військовослужбовцям вдалося уберегти від займання також і покинуті будівлі Мар’їнки. Інакше б пожежа тривала кілька днів, та через сильний вітер сягнула б більш серйозних масштабів.

"Щоб ефективно та оперативно ліквідувати пожежу, врятувати наші позиції і допомогти місцевим жителям, ми доклали великих зусиль. Гасили вогонь усіма можливими засобами: перекопували землю, засипали пожежу піском, далі до ліквідації лиха долучилися місцеві вогнеборці. Противник застосовує різноманітні прийоми, щоб "викурити" нас з наших позицій. Оскільки відстані між українськими і ворожими позиціями невеликі, а на полі добре пересохла рослинність – така тактика дій противника стає особливо небезпечною для мирного населення Донеччини та Луганщини", - розповів командир взводу.

Зазначається, що окупанти практично щодня обстрілюють позиції українських військових на околицях Мар’їнки. Найчастіше ворог відкриває вогонь з кулеметів та гранатометів. Закидує наші позиції ВОГами. За словами військових, обстріли посилюються з настанням сутінок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, оос, пожежа
В тему