25 Лютого 2020
Новини

Якими послугами «єМалятка» можна скористатися в Луцькому пологовому (фото)

Якими послугами «єМалятка» можна скористатися в Луцькому пологовому (фото)

У Луцьку молоді батьки з 31 січня можуть користуватися послугою «єМалятко», а з квітня будуть доступні всі переваги цього проекту.

Про це повідомили 25 лютого під час презентації послуги у КП «Луцький клінічний пологовий будинок».

 «Для нас людина є в центрі уваги, ми хотіли б, щоб українці відчували ставлення держави. Впровадження цієї послуги почалося в листопаді минулого року, але думки про неї з’явилися ще три роки тому, коли ми дізналися про досвід Канади. Приємно, що в Україні працює стільки людей, аби молоді батьки могли насолодитися життям, дітками та не думали про те, що треба зробити якусь взаємодію з державою, віднести документи, папірці та стояти в чергах. Це все відбувається відразу в пологовому будинку», - сказала заступниця міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Також вона додала, що наразі в Луцьку надають 8 з 10 послуг. Проте, за її словами, у квітні 2020 року будуть доступні всі адміністративні послуги. Доєднають реєстр пацієнтів та видачу посвідчень батьків багатодітної сім’ї.

«Для Волинської області це дуже актуально, адже у вас велика кількість багатодітних сімей. Мене часто запитують, як ми можемо поділити регіони. Я завжди ставлю вас за взірець, бо це великий крок», - зазначила Рабчинська.

В.о. мера міста Григорій Пустовіт зауважив, що створення подібних проектів – це крок до створення комфортних умов для громадян.

«Було дійсно складно, адже потрібно було відшліфувати та узгодити нормативну та медичну бази, узгодити дії різних структур. Але від цього виграли всі. Особливість послуги «єМалятко» в тому, що вперше послуга приходить до найменшого громадянина нашої держави. Це показує, що ми не створюємо додаткових проблем для породілей, а навпаки показуємо, що це найвідповідальніший момент у їхньому житті. Тому приходимо на допомогу», - резюмував Пустовіт.

Варто зауважити, що наразі доступні такі послуги:

- державна реєстрація народження;

- визначення походження дитини;

- реєстрація місця проживання;

- призначення допомоги при народженні дитини;

- призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;

- реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;

- визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;

- внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

До слова, станом на 25 лютого прийняли вже 54 заявки, за якими надали 259 послуги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, вагітність
В тему