21 Лютого 2020
Новини

На Волині – карантин через африканську чуму свиней

На Волині – карантин через африканську чуму свиней

В лісовому масиві Голобського лісництва Ковельського СЛАТ «ТУР» 17 лютого знайшли труп дикого кабана, у якого виявили африканську чуму свиней. Тому на території спалаху встановили карантин і проведуть заходи із депопуляції диких кабанів.

Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

18 лютого 2020 року в результаті дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Львівська регіональна державна лабораторія державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підтвердила наявність ДНК вірусу африканської чуми свиней.

Спеціалістами ветеринарної медицини Ковельського району було розпочато подвірні обстеження свинопоголів’я в населених пунктах Вівчицьк, Гончий Брід, Діброва, Партизанське, Майдан, Дарівка, Воля Любитівська, Дроздні, Битень, Погиньки, Новий Мосор, Солотвин та смт Голоби.

Паралельно надано інформацію користувачам мисливських угідь з метою обстеження їх територій.

Повторних фактів виявлення хворих та загиблих тварин не встановлено.

Про це зазначив начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк. У підсумку комісією прийнято невідкладні заходи.

Із метою зниження ризику розповсюдження африканської чуми свиней при контакті з дикими кабанами необхідно дотримуватись основних санітарно-гігієнічних та профілактичних заходів.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок захворювання диких свиней на АЧС. Одиничні випадки спалаху африканської чуми було виявлено у Любомльському та Ківерцівському районах. Тоді в результаті проведення комплексу заходів спалахи інфікування було зупинено на початковій стадії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, африканська чума свиней, карантин
В тему