17 Лютого 2020
Новини

«Наслідки візиту Зеленського в Білий дім можуть бути непередбачуваними», - експосол США

«Наслідки візиту Зеленського в Білий дім можуть бути непередбачуваними», - експосол США

Українському главі не слід наполягати на зустрічі з керівництвом Сполучених Штатів в офіційній резиденції американського президента.

Про це в інтерв'ю Радіо НВ заявив колишній посол США в Києві Джон Гербст.

«[Візит] можливий — я просто не знаю, що навколо нього буде. На мій погляд, президенту Зеленському не потрібно наполягати на ньому. Підтримка України в Вашингтоні міцна, і було б добре, якби він побував в офісі [Трампа], але це не потрібно ні для нього, ні для України», — заявив Гербст.

Колишній посол наголосив, що наслідки візиту Зеленського в Білий дім можуть бути непередбачуваними.

«Ми просто не знаємо, що з цього вийде», — підсумував дипломат.

10 лютого помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив, що дата офіційного візиту глави держави в США поки невідома, але може з’явитися найближчим часом.

До цього президент Володимир Зеленський заявляв, що готовий їхати з офіційним візитом в США «хоч завтра», але за умови розгляду і підписання значущих двосторонніх угод під час зустрічей з американськими топ-чиновниками.

У свою чергу, держсекретар США Майк Помпео зазначив, що зустріч Зеленського з Дональдом Трампом в Овальному кабінеті у майбутньому відбудеться, проте для цього необхідно знайти відповідний час і можливості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, сша, президент, дональд трамп
В тему