11 Лютого 2020
Новини

Знесення паркану біля Старого ринку: що постановив суд

Знесення паркану біля Старого ринку: що постановив суд

Суд відмовив підприємцям Центрального ринку в забезпеченні позову шляхом зупинки дії рішення Луцької міськради щодо знесення контейнерів і паркану.

Про це йдеться в ухвалі Волинського окружного адміністративного суду від 11 лютого, пише ІА Волинські новини.

Так, до суду із заявою про вжиття заходів забезпечення позову до подання позовної заяви звернулася громадська організація «Асоціація захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь». Керівником цієї організації є Ігор Дильов, який фактично і очолює групу підприємців, які відмовляються виконувати рішення міської ради і демонтувати торгові точки.

Підприємці звернулися до суду у зв’язку з рішенням Луцької міської ради про припинення комунальному підприємству «Луцькі ринки» права постійного користування на земельну ділянку на вулиці Глушець, 1 для обслуговування Центрального ринку. Відповідно до цього рішення, до 3 лютого мав здійснитися демонтаж тимчасових споруд і конструкцій, розміщених на ринку, зокрема й паркану.

«Заявник вказує, що вищевказаним рішенням Луцької міської ради було суттєво порушено законні права та інтереси більше 300 підприємців, що здійснюють свою діяльність на території Центрального ринку, у зв’язку з чим ГО «Асоціація захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» змушена звернутися до суду за їх захистом шляхом визнання рішення (міськради, – ред.) протиправним та таким, що підлягає скасуванню як таке, що прийняте з порушенням норм чинного законодавства України.

Також зазначає, що Луцькою міською радою при прийнятті рішення щодо вилучення земельної ділянки було здійснено пряме втручання в господарську діяльність незалежних суб’єктів господарювання та не враховано інтереси осіб, які безпосередньо здійснюють там підприємницьку діяльність на законних підставах», – йдеться в тексті ухвали.

Суд, однак, не задовільнив клопотання працівників ринку про вжиття заходів забезпечення позову.

«На думку суду, передбачені п. 1 ч. 2 ст. 150 Кодексу адміністративного судочинства України підстави для забезпечення позову заявником належними та допустимими доказами не підтверджені», – наголошено в ухвалі.

Нагадаємо, раніше виконком міськради ухвалив рішення про ліквідацію лівої частини Центрального ринку. Однак багато підприємців та працівників ринку з цим не погодилися і почали чергування. 3 лютого до ринку прийшли муніципали, які виписали штрафи за автомобілі, припарковані на пішохідних доріжках. І заявили, ніби їх намагалися бити. Також ЗМІ повідомили, що деякі підприємці вже переїхали зі Старого ринку на Новий.

У ніч на 5 лютого почався демонтаж ринку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, ринки, суд
В тему

Останні матеріали