11 Лютого 2020
Новини

Якщо не вистачить доказів, правоохоронці вибачаться, - Зеленський про справу Шеремета

Якщо не вистачить доказів, правоохоронці вибачаться, - Зеленський про справу Шеремета

Водночас Зеленський запевнив, якщо з’ясується, що "це неправда у справі Шеремета, якщо суд вирішить, що обвинувачення не обґрунтовано до кінця і не вистачає доказів, то всі правоохоронці, які цим займалися, перепросять щонайменше".

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи не шкодує він, що взяв участь у брифінгу щодо попередніх результатів розслідування.

"Не шкодую. Я і тоді сказав, що є багато фактів, одні з них серйозні, інші слабші. Тому я говорив "вірогідні виконавці", "ймовірні вбивці". Я був дуже радий, що ми зрушили таку серйозну справу", - наголосив він.

"Вони можуть перепросити, якщо це була просто помилка, а якщо там були якісь спеціальні речі, то вибаченнями цю справу не закрити", - додав президент.

Нагадаємо, у роковини по Шеремету Зеленський викликав силовиків на «килим»: «Хто вбив Павла?». 12 грудня 2019 року Нацполіція спіймала та оголосила підозру ймовірним фігурантам вбивства журналіста Павла Шеремет. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. Того ж дня обшукали дім Андрія Антоненка. Опісля Антоненка назвали ймовірним організатором вбивства.

За версією слідства, вони закладали вибухівку під авто, яким користувався журналіст. Антоненку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого. Кузьменко також призначили тримання під вартою терміном 60 днів - до 8 лютого. Третій підозрюваній Яні Дугарь суд призначив їй обмежувальний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Прокурор у справі Шеремета Сергій Зузак повідомляв, що слідчі проситимуть Офіс генпрокурора продовжити терміни досудового слідства до червня 2020 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, вбивство
В тему

Останні матеріали