7 Лютого 2020
Новини

Голова Волинської ОДА зустрівся з луцькими «базаринками»: що вирішили (фото)

Голова Волинської ОДА зустрівся з луцькими «базаринками»: що вирішили (фото)

У Луцьку, у приміщенні облдержадміністрації, підприємці Старого ринку зустрілися із головою Волинської ОДА Юрієм Погуляйком.

Нараду запланували на 7 лютого на 08:30, проте почали розмову о 08:43.

Окрім підприємців, в ОДА зібралися прокурори, муніципали, поліція.

Погуляйко хотів розібратися, що трапилося у вівторок вночі, почути активістів, що стосується переносу ринку.

«29 січня Луцькрада приймає рішення вилучити земельну ділянку від КП «Луцькі ринки» й розірвати угоду з підприємцями. Ми вважаємо, що це рішення – незаконне. Ми надіслали позов до суду, і 25 лютого відбудеться судове засідання. Всі бачили, як після цього з 4 на 5 лютого знищували майно підприємців, яке, до слова, не знаходиться на ділянці, яку вилучила міська рада. На місці демонтажу в підприємців була підписана оренда до 2027 року. Люди занепокоєні й налякані. Це був акт залякування, а не демонтаж», – зазначив представник бізнесменів Ігор Дильов.

Очільник облдержадміністрації попросив правоохоронні органи встановити, хто винен у нічних демонтажах. Опісля до слова запросили одного з підприємців Юрія Оздіховського.

«Ми всі переконані, що дії муніципальної варти, які були в балаклавах, незаконні. Міська влада продовжує залякувати підприємців. На виконкомі нам чітко сказали, що не бачать ринку й далі продовжуватимуть знесення ринку», – зазначив Оздіховський.

Громадський активіст Сергій Рижков зауважив, що на місці були невстановлені особи без шевронів муніципальної варти, які вели себе хамовито.

«Слідство замовчує, хто були ці люди. Якщо і далі будуть чинити такі дії, то влада втратить свій авторитет. Ми хочемо, аби правоохоронні органи встановили, що за люди це були, які били підприємців, і чому були трактори без номерних знаків», – сказав Рижков.

Також надали слово підприємцю та мешканцю Старого міста Павлу Живчику.

«Я найбільше зацікавлений, щоб там був порядок. Новий ринок, куди нас хочуть «переселити» – він хіба новий? Всі нюхали сморід з тієї частини міста, скоро літо, і там знову буде сморід. Ми захищені законом і президентом. Я маю право працювати», – підсумував Павло Живчик.

На раді були присутні й ті, яких, за словами підприємців, побили в ніч з 4 на 5 лютого.

Підприємці також підкреслили те, що вони готові реконструювати ринок.

«Поліція – це не каральний орган, ми захищаємо права й свободу громадян. Розуміємо, що є рішення міської ради. Ми мали зустріч з владою міста, на якій обговорювали, що будуть проводити демонтаж кіосків. Процедура демонтажу була недотримана. З метою уникнення порушень ми за призупинення дій міської влади. Будь-яке порушення однією чи іншою стороною буде вважатися порушенням закону. Поліція не приймає чиюсь сторону, ми займаємо позицію закону», – каже очільник поліції області Петро Шпига.

«Прошу не просити нас давати оцінку ситуації, поки не буде рішення суду. Також кому були заподіяні збитки, приносьте докази. Зараз проводять збір доказів та рахують, які збитки були заподіяні, встановлюють їхню вартість. Моя порада: вирішуйте одну проблему, а потім беріться за іншу. Допоки спір не врегульовано, утримуйтеся від конфліктних ситуації», – порадив прокурор Волинської області Тарас Безрукий.

Голова ОДА Юрій Погуляйко зазначив, що дасть ряд доручень, аби вирішити проблему. Також він додав, що дав наказ правоохоронним органам діяти в рамках правового поля.

«Зараз я зустрінуся з представниками поліції та прокуратури. Провокуючих та дестабілізуючих дій ми не допустимо», – резюмував Погуляйко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, ринки, облдержадміністрація
В тему

Останні матеріали