4 Лютого 2020
Новини

Як Зеленський відреагував на «собачий» скандал з Брагарем

Як Зеленський відреагував на «собачий» скандал з Брагарем

Кабінет міністрів України 31 січня отримав розпорядження від Президента Володимира Зеленського розібратися з скандалом, який виник після поради нардепа Євгена Брагара пенсіонерці продати собаку, щоб заплатити за комунальні послуги.

Про це у понеділок в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV розповіла заступниця керівника Офісу Президента Юлія Ковалів. Вона також від імені команди президента вибачилася за слова пана Брагаря, пише ВВС.

При цьому, вона зазначила, що пенсіонерка отримує субсидію і насправді платить за електроенергію всього 300-350 гривень на місяць.

Пенсіонерка раніше заявляла, що пенсії у розмірі двох тисяч гривень їй не вистачає для сплати рахунків.

Що сталося?

31 січня депутат "Слуги народу" Євгеній Брагар брав участь в телеефірі, під час якого в студію подзвонила пенсіонерка Любов Колюча і поскаржилася, що їй нічим платити за газ: за її словами, її пенсія складає всього дві тисячі гривень на місяць.

Разом із нею ведучий токшоу підрахував: якщо жінка оплатить рахунки за газ і його транспортування, то в неї нічого не залишиться. Ба більше - вона ще й буде винна кілька гривень.

Під час обговорення дзвінка пенсіонерки Євгеній Брагар висловив сумнів, що у жінки все настільки погано, і припустив, що рахунки можна сплатити, якщо продати майно чи собаку.

"Якщо [собака] елітної породи у дворі, то вона може його продати… у будь-який момент і спокійно оплатити [рахунки]", - відзначив Брагар.

Неочікувана порада депутата призвела до скандалу: слова Брагаря вже кілька днів обговорюють в соцмережах, а самому йому довелося публікувати вибачення..

"Я є новою особою в політиці та ще не навчився відповідати на чутливі питання. Приношу вибачення всім, кого могли образити мої слова", - написав він у своєму фейсбуці.

У понеділок заступниця керівника Офісу Президента Юлія Ковалів заявила, що за дорученням президента уряд вивчив ситуацію пенсіонерки, історія якої опинилася в центрі скандалу.

"За інформацією, яку сьогодні надав уряд, ця сім'я з початку опалювального сезону отримала монетизовану субсидію трохи більше ніж 3,5 тисячі гривень, що в середньому дозволило цій сім'ї платити за комунальні послуги не більше ніж 300-350 гривень - це включає і послуги за газ, і електроенергію", - заявила пані Ковалів.

За її словами, щоб менше платити за газ у таких госпордарствах, як у Любові Колючої, варто зменшувати його споживання за допомогою програм енергоефективності та заміни котлів.

У неділю BBC News Україна побувала в гостях у пенсіонерки - в селі Аджамка, що на Кіровоградщині.

66-річна жінка розповіла, зокрема, що хотіла б відповісти Євгенію Брагарю, який порадив їй продати собаку, щоб заплатити за комуналку.

"Сказала б йому мозок продати! І хай думає, кому, де і що казати, - обурюється жінка. - Він просто себе опозорив. Показав свою гуманність, свій розум і показав, хто знаходиться в "Слузі народу", - каже пенсіонерка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, Україна, скандал
В тему