27 Січня 2020
Новини

На Волині вперше видалили пухлину у 3D-вимірі

На Волині вперше видалили пухлину у 3D-вимірі

У медцентрі «Боголюби» на Волині нещодавно придбали німецьке 3D-обладнання для хірургічного лікування.

Така медична апаратура, якою оснащені зарубіжні клініки, в Україні є в Києві, Дніпрі і ще у Вінниці (робот Da Vinci). Про це повідомляють «Факти».

Операція, виконана з використанням 3D-технології, відрізняється від звичайної. Чим саме, розповів директор, головний лікар центру Вадим Петровський.

«Ця новітня технологія дозволяє хірургові під час операції бачити на моніторі органи в об'ємі. Зображення настільки чітке, що виникає відчуття, ніби чіпаєш орган рукою. Втручання малоінвазивні, безкровні. Під час 3D-операції вдається легко дотримуватися безпечних дистанцій при роботі з внутрішніми органами, з високою точністю роз'єднувати і сполучати тканини», - розповідає лікар.

Першій пацієнтці, яку прооперували з використанням нової апаратури, видалили доброякісну пухлину яєчника.

Перевага 3D-технологій ще і в тому, що час втручання скорочується. Адже чим менше травмується орган, тим швидше відновлюється організм. Наступного дня після операції пацієнт вже від'їжджає додому. Операції з використанням 3D-технологій можна проводити при різних патологіях внутрішніх органів.

«Почавши працювати на новітньому устаткуванні, хірурги вже не хочуть повертатися до старих методик. Кількість пацієнтів, прооперованих за новою технологією, росте з кожним днем. Сподіваюся, скоро усі операції ми проводитимемо, використовуючи 3D-технологію», - каже Вадим Петровський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, медицина, лікування
В тему

Останні матеріали