22 Січня 2020
Новини

Макрон у Єрусалимі поскандалив з ізраїльською поліцією (відео)

Макрон у Єрусалимі поскандалив з ізраїльською поліцією (відео)

Французький президент Еммануель Макрон під час візиту в Ізраїль вступив у словесну перепалку з місцевими силовиками.

Інцидент трапився у базиліці Святої Анни, що належить французькому посольству, коли президент вимагав від співробітників служби охорони покинути її, пише 24 канал.

Перебуваючи разом з ізраїльськими силовиками під аркою на вході до базиліки, Еммануель Макрон потрапив під об'єктиви камер. Відео з роздратованим французьким президентом опубілкувала журналістка Джойс Карам у своєму твіттері.

Ми усі чудово знаємо правила. Мені не подобається те, що ви зробили переді мною. Будь ласка, вийдіть на вулицю. Поважайте правила, якими вони є протягом століть, – попросив у силовиків Макрон.

Після інциденту президент Франції пообідав з християнською громадою, але до кінця так і не відвідав Святу Анну, як планував спочатку.

Що саме роздратувало Макрона і чому? Базиліка Святої Анни була подарована французькому імператору Наполеону ІІІ ще у 1856 році. Нині нею розпоряджається посольство Франції в Ізраїлі. Французи вважають провокацією те, що ізраїльські правоохоронці входять у храм.

Раніше схожий скандал вже виникав за участі колишнього президента Франції Жака Ширака. У 1996 році він так само поскандалив з ізраїльськими силовиками і відмовлявся входити у базиліку, поки ті не покинули її.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: еммануель макрон, франція, Світ
В тему

Останні матеріали