14 Січня 2020
Новини

Чому українське консульство відразу виключило теракт під час авіакатастрофи літака МАУ

Чому українське консульство відразу виключило теракт під час авіакатастрофи літака МАУ

Заява посольства України в Ірані про те, що український літак поблизу Тегерана розбився з технічних причин, була санкціонована українською владою.

Про це в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ" , опублікованому 13 січня, розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов.

"Заява посольства була санкціонована нами, це було необхідне рішення, щоб налагодити співпрацю з іранською владою, і ми розуміли ризики. Ми вдячні українським дипломатам в Тегерані, які діяли професійно і якісно. Наші дії повністю відповідають національним інтересам, ми бачимо, що результати нашої роботи корисні для нашої держави. І за це я готовий відповідати ", – сказав Данилов.

За його словами, з моменту, як був створений оперативний штаб, всі його учасники працювали як єдина команда, "але в деяких ситуаціях хтось повинен брати на себе ризики репутацій".

"Важко переоцінити для України професійні дії тих, хто працював в оперативному штабі, і 45 українських експертів, які вилетіли в Тегеран і максимально швидко отримали докази збиття літака зенітною ракетою. Дії нашої комісії заслуговують високого визнання" , – додав Данілов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, іран, авіакатастрофа
В тему

Останні матеріали