14 Січня 2020
Новини

У Луцьку запрацює система моніторингу руху громадського транспорту

У Луцьку запрацює система моніторингу руху громадського транспорту

Найближчим часом у Луцьку в мобільному додатку CITYCARD запрацює система моніторингу руху громадського транспорту Луцька.

Вже зараз пасажири можуть відстежувати рух тролейбусів по всіх маршрутах, бачити, в якій точці знаходиться кожен тролейбус, повідомляє заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

«Здійснюють тестування системи моніторингу маршрутних автобусів. Робота досить тривала в часі, адже маємо чимало маршрутів та громадських зупинок, усі дані скрупульозно вносяться в систему. Однак вже найближчим часом пасажири зможуть в режимі реального часу відстежувати рух кожної міської маршрутки. Також буде запроваджено голосову озвучку зупинок як у тролейбусах, так і в маршрутках. У мобільному додатку вже можна переглядати баланс на картці, всю історію оплат за проїзд і поповнень», – ідеться в повідомленні.

Станом на 13 січня у Луцьку видано більше 180 тисяч персоніфікованих і неперсоніфікованих електронних квитків разом із мобільним додатком. Попри усі складнощі, система безготівкової оплати за проїзд у громадському транспорті впевнено адаптується до потреб Луцька і мешканці міста усвідомлено сприймають нововведення.

«А щодо тих несумлінних порушників установленого порядку, які продовжують оплачувати за проїзд готівкою, то все більше перевізників вводять систему контролю на своїх маршрутах і подібні порушення будуть каратися штрафами. Позитивна тенденція полягає у тому, що все більше лучан сумлінно ставляться до нових правил оплати за проїзд, розуміючи ряд переваг, які надає нова безготівкова система. Серед плюсів – не тільки зручність в оплаті, але і можливість для водіїв зосередитися виключно на дорозі та дотримуватися своєчасності руху», – зазначає посадовець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, громадський транспорт
В тему

Останні матеріали