13 Січня 2020
Новини

У Луцьку запустили унікальний сервіс, який контролюватиме роботу комунальників

У Луцьку запустили унікальний сервіс, який контролюватиме роботу комунальників

У Луцьку запрацював СІТІ-БОТ "НАЗАР", який дозволить оперативно та легко дізнаватися усю інформацію про роботу комунальних служб міста, про ремонтні чи аварійні відключення води, світла чи опалення.

Про це на сторінці у Facebook написав перший заступник міського голови Луцькради Григорій Недопад.

13 січня разом із представниками комунальних підприємств міста тестували роботу автоматизованої системи, яка значно спростить доступ до усієї важливої інформації, що стосується життєдіяльності Луцька.

Сіті-бот забезпечить лучанам можливість отримувати повідомлення щодо планових чи аварійних відключень світла, газу чи води за вказаною адресою. Також кожен зможе одразу отримати інформацію про причини тієї чи іншої ситуації, терміни усунення аварійних відключень тощо.

"Вказавши свою адресу, ви зможете надалі постійно отримувати повідомлення стосовно окремо взятого будинку", - йдеться у повідомленні.

За допомогою бота лучани зможуть відправляти заявки у випадках відсутності води, світла, при виникненні непередбачуваних ситуацій у комунальній сфері. Також комунальники зможуть оперативно отримувати всю інформацію і звернення лучан.

Вперше в Україні сіті-бот був запроваджений у Маріуполі, завдяки чому за пів року там удвічі зменшились звернення на «гарячу лінію» та все більше людей отримують необхідну інформацію саме з використанням даного сервісу. На сьогодні проект запущено ще у двох містах України і відгуки про його роботу позитивні.

Сервіс працюватиме як окремий мобільний додаток, а також буде доступний користувачам у соцмережах.

Протягом трьох тижнів сіті-бот працюватиме в тестовому режимі, а працівники комунальних установ будуть вивчати його роботу. У планах – залучення до користуванням чат-ботом всіх комунальних структур. Наразі у пілотному режимі з системою працюватимуть 2-й та 11-й ЖЕКи, КП «Луцькводоканал», ДКП «Луцьктепло» і підприємство «Луцькспецкомунтранс». До обговорення нового сервісу долучилась і голова ОСББ Віра Максимюк, зазначивши, що об’єднання співвласників із задоволенням користуватимуться сіті-ботом, аби мати швидкий доступ до усієї інформації по кожному будинку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк
В тему

Останні матеріали