15 Січня 2020
Новини

Чим небезпечний лимон?

Чим небезпечний лимон?

Лимон – фрукт, відомий своїми лікувальними властивостями. Проте часом навіть корисні продукти, якщо вживати їх знанадто багато, матимуть зворотній ефект.

Тож зловживати лимоном не варто, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Лимон згубний для зубної емалі. Це можна відчути, просто пожувавши частинку лимона. Неприємне відчуття кислоти на зубах свідчить про те, що зубна емаль фактично руйнується соком лимона. Щоб захистити зуби від негативного впливу лимонного соку, краще його пити через трубочку.

Провокує алергічні висипання. Дуже часто маленькі виразки в роті є реакцією на продукти, що містять кислоти, в тому числі й аскорбінову, або вітамін С. Лимони і лимонний сік займають перше місце серед алергенів подібного роду.

Тому людям, що страждають алергією, слід уникати кислих фруктів, а лимонний сік взагалі забороняється вживати в чистому вигляді. Його краще розбавляти водою або замінити на такий популярний напій, як вода з лимоном. Лимонна вода – прекрасний засіб для підтримки здоров'я та абсолютно безпечний варіант для алергіків.

Викликає печію, коли кислота подразнює слизову оболонку шлунка і стравоходу. Вітамін С активізує вироблення шлункового ферменту пепсину, що відповідає за розщеплення білка, і викликає викид шлункового соку в стравохід. Шлункова кислота подразнює тканини стравоходу, іноді навіть в горлі відчувається неприємне печіння. Це явище називається печією. Вихід – вода з лимоном. Вона не подразнює стінок шлунка.

Зневоднення організму. Лимонний сік є сечогінним, що добре впливає на хворих із підвищеним кров'яним тиском і тих, хто страждає захворюваннями сечостатевої системи. Тому лише в помірних дозах він є прекрасним засобом для підтримки здоров’я та очищення організму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харчування
В тему