9 Січня 2020
Новини

Ким вони були: 10 історій про українців, загиблих в авіакатастрофі в Ірані (фото)

Ким вони були: 10 історій про українців, загиблих в авіакатастрофі в Ірані (фото)

8 січня в Ірані розбився пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який слідував за маршрутом Тегеран – Київ і впав через кілька хвилин після зльоту.

Всі, що були на борту пасажири і екіпаж загинули. Зокрема, стало відомо про загибель 11 жителів України – 2 пасажирів і 9 членів екіпажу (3 пілоти і 6 бортпровідників). Інформацію про загиблих українців зібрала Страна.ua.

Володимир Гапоненко – командир екіпажу

Навчався в КВЛУ ГА (Льотна академія Національного авіаційного університету) в Кропивницькому. 11 тисяч годин нальоту. У Володимира залишилися дружина і двоє дівчаток. Його дружина Катерина під час включення на одному з телеканалів сказала, що тримається тільки заради дітей.

Олексій Наумкін - пілот-інструктор

В Олексія 12 тисяч годин нальоту. Про нього на своїй сторінці в Facebook написав його одногрупник і друг Сергій Чорний. «Льоша Наумкін мій одногрупник. Один з кращих пілотів на курсі. Дуже порядна була людина. З династії пілотів. Спочивай з миром, друже».

 

Сергій Хоменко - другий пілот

Сергій мав близько 7,6 тис. годин нальоту. У минулому Хоменко був командиром підрозділу Військово-Транспортної авіації України «Блакитна стежа». Його згадують як справжнього майстра своєї справи.

Ігор Матьков - старший бортпровідник

Чоловікові було 34 роки. Закінчив Кіровоградське льотне училище. У МАУ пропрацював 10 років. Його батько повідомив, що дізнався про трагедію від своєї дочки, яка знаходиться у США.

«Мій син - старший бортпровідник. Подзвонила дочка зі Штатів о 06:15 і сказала, що в Америці повідомили про катастрофу літака МАУ. Вона запитує, куди полетів Ігор. Ми сказали: Тегеран, вранці прилетить. Потім знайшли відео падіння літака», - сказав Валерій Матьков.

Катерина Стадник - бортпровідник

Каті було 27 років. Судячи з фото в Instagram, Новий рік вона зустріла в Києві. На її сторінці залишають співчуття.

Марія Микитюк - бортпровідник

Марії було 24 роки, вона родом з Івано-Франківська. Маша вчилася в НАУ в 2012-2018 роках. Любила небо і дуже пишалася своєю роботою. У Instagram вона пише, що побувала в 23 країнах і викладала фото з поїздок.

Валерія Овчарук - бортпровідник

У її профілі в соцмережах зазначено, що родом вона з Луганська, живе в Києві. Дівчина публікувала фото з США, Канади, Індії, Італії, Китаю, Таїланду, Грузії. «Робота, я тебе люблю», - підписала вона своє останнє фото в соцмережах.

Юлія Сологуб - бортпровідник

Юлія Сологуб уродженка Нововолинська (Волинь). У грудні 2019 року їй виповнилося 25 років. Бортпровідником вона працювала близько півроку.

 
 

Денис Лихно - бортпровідник

Навчався в НАУ в 2012-2018 роках. Працював в МАУ всього півроку. У його Instagram багато яскравих фото і постів про кохання. Судячи з усього, на деяких знімках він зі своєю дівчиною.

Олена Малахова - пасажирка

Малахова - директор авіакомпанії ТОВ «Скайавіатранс». Відомо, що компанія займалася перевезенням вантажів.

Також на борту була пасажирка Ольга Кобюк, про яку на даний момент тільки відомо, що вона 1958 року народження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, Світ, авіакатастрофа, загибель
В тему

Останні матеріали