30 Грудня 2019
Новини

Підсумки 2019 року, що відбувалось у світі (відео)

Підсумки 2019 року, що відбувалось у світі (відео)

Ось і добігає кінця 2019 рік. Ми пропонуємо підбити підсумки і пригадати основні події у світі.

Дональд Трамп був, мабуть, найголовнішим ньюзмейкером року.

Починаючи заявами про намір США купити Грендландію, найбільший острів у світі закінчуючи виходом сполучених штатів із договору про ліквідацію ракет. Однак найгучнішою подією стала справа оголошення імпічменту президенту США .

Взагалі, загроза імпічменту маячила над Трампом мало не з самого початку його обрання. Його намагались звинуватити у з’язках з Росією, але не знайшли переконливих доказів. Та все змінила телефонна розмова американського президента з новообраним колегою із України – Володимиром Зеленським. Зміст розмови став відомий американським конгресменам та, з рештою, всьому світу. Трамп наполегливо просив Зеленського почати антикорупційне розслідування проти сина головного конкурента Трампа на майбутніх виборах Джо Байдена.

Аби бути більш переконливим, Трамп наказав заморозити військову допомогу для України. Почалося розслідування. В результаті Палата представників Конгресу США проголосувала за імпічмент президента Дональда Трампа. Ехх, без нас нікуди)

 

Великобританія наближається до Брекзиту

Великобританія зі скрипом та потугами таки наближається до виходу з Євросоюзу. Референдум за вихід відбувся ще у 2016 році. Однак, залишити ЄС виявилось набагато складніше, ніж уявляли ініціатори Брекзіту.Тереза Мей, яка очолила британський уряд після референдуму, фактично поклала свою політичну кар’єру, але так і не змогла домогтися ухвалення прийнятної для Сполученого Королівства угоди про вихід.В середині цього року її замінив один з найзапекліших прихильників Брекзіту – Борис Джонсон. Він пообіцяв, що Британія вийде з ЄС за будь-яку ціну – з угодою чи без.

Ось такі от пироги, Україна ніяк не може вступити у ЄС, а Британія вийти, мабуть, двері заклинило.

 

Грета Тунберг, людина року за версією американського видання «Time».

Грета Тунберг – 16 річна шведська екоактивістка, яка стала відомою, коли в ООН заявила, що відмовляється ходити в школу по п’ятницях, поки політики не будуть виконувати Паризьку угоду щодо клімату. Відтоді вона швидко стала чи не головним символом сучасного екоактивізму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Відео T1.ua, Світ, Політика
В тему

Останні матеріали