27 Грудня 2019
Новини

Через Луцьк їздитимуть дві нові маршрутки

Через Луцьк їздитимуть дві нові маршрутки

Два нових приміських маршрути «Великий Омеляник – Липини» та «Тарасове (обласна клінічна лікарня) – Гараджа» невдовзі розпочнуть свою роботу.

А вже діючий маршрут № 236 «Гірка Полонка – Липини» додатково забезпечить автобусне сполучення між населеними пунктами Полонка, Оздів з Гіркою Полонкою в кількості 3 оборотних рейси на день – у ранковий, обідній та вечірній час, повідомляє Волинська ОДА.

Таке рішення прийняли учасники робочої зустрічі, яка відбулася 26 грудня за дорученням голови ОДА Юрія Погуляйка під головуванням начальника управління транспорту та інфраструктури Волинської ОДА Наталії Остапкович.

Учасники наради, серед яких – начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов, голови Липинської, Гіркополонківської, Боратинської та Заборольської ОТГ, вирішили відкрити два нових приміських маршрути - «Великий Омеляник – Липини» та «Тарасове – Гараджа» та відкоригувати маршрут №236 «Гірка Полонка-Липини».

На їхню думку, нові маршрути повинні зняти напругу мешканців прилеглих населених пунктів, які виникли у зв'язку з реорганізацією міських маршрутів та змінами правил надання пасажирських послуг в обласному центрі.

«Таке рішення – логічне, адже більша частина робочого населення працевлаштовані саме в Луцьку. Працюючи у місті, вони сплачують податки до міського бюджету, які використовуються для розвитку обласного центру, відтак мають повне право користуватися послугами інфраструктури, - наголосила Наталія Остапкович.

Разом з тим, під час наради, внесено зміни до маршруту № 236 «Гірка Полонка – Липини». Відтак, маршрутівка № 236, окрім уже відомої схеми руху, додатково забезпечить автобусне сполучення між населеними пунктами Полонка, Оздів з Гіркою Полонкою в кількості 3 оборотних рейси на день (ранковий, обідній і вечірній час).

Новий приміський маршрут «Великий Омеляник – Липини (райлікарня)» у Луцьку діятиме за схемою: вул.Володимирська, вул.Банделіані, вул.Проектна, вул. Ранкова, вул. Городецька.

Автобуси маршруту «Тарасове (обласна клінічна лікарня) – Гараджа» курсуватимуть у Луцьку через вулицю Володимирська.

Обидва маршрути будуть погодженні з виконкомом Луцької міської ради, відповідно до п.18 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 року № 176.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: громадський транспорт, луцьк
В тему