25 Грудня 2019
Новини

На Волині засудили одного з п'яти браконьєрів, що вбили лосів

На Волині засудили одного з п'яти браконьєрів, що вбили лосів

Любешівський районний суд Волинської області визнав винним у справі про незаконне полювання та вбивство лосів на території нацпарку «Прип`ять-Стохід» одного з фігурантів справи, а двох інших виправдав через брак доказів. Ще двох невідомих і досі розшукують.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Суд призначив порушнику покарання у виді громадських робіт строком 200 (двісті) годин та ухвалив стягнути з нього на користь Любешівської районної громадської організації Українського товариства мисливців і рибалок 80 (вісімдесят) тисяч гривень майнової шкоди, заподіяної злочином.

Інших чотирьох осіб, які теж фігурували в цій справі, суд визнав невинуватими у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 248 Кримінального кодексу України, у зв’язку із недоведеністю вчинення кримінального правопорушення.

Як повідомляє прес-служба, 17 вересня 2017 року група чоловіків, перебуваючи на території Національного природного парку «Прип’ять-Стохід» застрелили двох лосів.  

Згодом розчленували їх туші та помістили м’ясо до полімерних мішків і туристичних сумок (рюкзаків). Зловмисники хотіли вивезти м`ясо, але їм завадили лісівники.

В подальшому, під час огляду автомобіля марки «Р» в його багажному відділенні виявлено 12 полімерних мішків заповнених більш ніж наполовину м’ясом, 6 туристичних сумок (рюкзаків). В багажному відділенні автомобіля марки «Ф» виявлено голову лося та господарський мішок із двома сокирами.

Дії обвинувачених на досудовому розслідуванні було кваліфіковано за частиною другою статті 248 Кримінального кодексу України, як незаконне полювання на територіях природно-заповідного фонду за попередньою змовою групою осіб.

Усі обвинувачені на судовому засіданні не визнали своєї вини.

«Суд погоджується з думкою сторони захисту, що досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні проведено недбало, з порушеннями норм КПК. Вказана недбалість слідчих органу досудового розслідування, на думку суду, має бути предметом окремого розгляду», - йдеться у повідомленні прес-служби.

Вирок можна оскаржити протягом тридцяти днів з дня проголошення.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, вбивство, суд
В тему