24 Грудня 2019
Новини

У Луцьку підприємці просять не зносити, а реконструювати Старий ринок

У Луцьку підприємці просять не зносити, а реконструювати Старий ринок

Підприємці з Центрального ринку просять міськраду розробити два проєкти – облаштування території біля Луцького замку та реконструкцію ринку.

Про це під час пленарного засідання чергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 24 грудня, повідомив представник від підприємців Центрального ринку Петро Козіна, пише ІА Волинські новини.

Зі слів чоловіка, питання Центрального ринку стоїть гостро.

«В нас є чітке розуміння того, що ринок треба реконструювати до європейського зразка. Я вже 20 років займаюсь підприємницькою діяльністю. І таких, як я, на Центральному ринку майже 100 чоловік. Ми сплачуємо податки, платимо за оренду. Якщо в сукупності тисяча підприємців сплатять по 1000 гривень – це мільйон гривень до бюджету щомісяця. Якщо ринок закриють, то місто втрачатиме ці гроші. Тому ми вважаємо, що ринок закривати не на часі», – зазначив підприємець.

Він зауважив, що минулого разу головний архітектор Луцька Веніамін Туз сказав, що на місці ринку та на Замковій площі передбачена садибна забудова висотою не більше 3 поверхів.

«Тому ми вважаємо, що потрібно розробити два окремих проєкти. Перший стосуватиметься облаштування території біля замку, а другий – реконструкції ринку, щоб вони гармонійно доповнювали одне одного», – звернувся він до депутатів.

Чоловік запропонував обранцям громади створити робочу групу, що включатиме представників міськради і підприємців.

«Поки немає чіткої концепції розвитку території. Не узгоджене питання з усіма сторонами. Ми закликаємо не ліквідовувати Центральний ринок та відновити зупинки на вулиці Глушець. У нас з вами спільна мета – зробити місто комфортним для лучан і привабливими для туристів», – акцентував Петро Козіна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, ринки
В тему