13 Грудня 2019
Новини

Підозрювані у справі Шеремета: чи є в них алібі та що про них говорять знайомі

Підозрювані у справі Шеремета: чи є в них алібі та що про них говорять знайомі

У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета – нині п'ятеро підозрюваних.

Окрім Юлії Кузьменко, Андрія Антоненко та Яни Дугар, є ще подружжя - Владислав та Інна Грищенки. Схеми і зв'язки цих осіб оприлюднили в МВС, але у ці звинувачення друзі та колеги підозрюваних не вірять. Вони намагаються згадати усе, що робили разом з ними у липні 2016, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Діджей та рок-музикант Сергій Кузін показує свій кліп, в якому знімався його друг гітарист Андрій Антоненко. Кузін шокований, що від учора Антоненка підозрюють у вбивстві його іншого друга та земляка Павла Шеремета. 

Разом з Антоненком Кузін не раз був і на фронті, разом були в окопах і розважали бійців. Між собою називали це музичним волонтерством. Більш відомий як Риффмастер саме Антоненко написав неофіційний гімн сил спецоперацій. Рік тому Антоненко став прес-офіцером спецслужб. Військові спецпризначенці офіційно висловилися на його підтримку.

Сам підозрюваний під час обшуків казав: не пам'ятає що робив у липні 2016 року. Своєю черго, Кузін пам'ятає добре: у день вбивства Шеремета вони разом з Рифмастером намагалися організувати благодійний концерт просто неба, але дощ завадив. "Увесь день 20 числа він був у русі разом з нами, шукав майданчик, щоб відіграти концерт", - каже Сергій Кузін.

Волонтерка Леся Литвинова була головним організатором того концерту. З нього до речі, майже не лишилося фото. Дві світлини з небагатьох в соцмережі є на сторінці волонтерки та хірургині Юлії Кузьменко. На зображенні Рифмастер опісля благодійного вечора з її сином. У день вбивства Шеремета, вона теж постила світлини, де дитина бавиться з собакою, а ще засуджувала вбивства журналістів - вимагала шукати "ту цинічну тварюку, яка їх здійснює".

Напередодні Юлії висловили підозру начебто вона – людина, яка підклала вибухівку під машину Павла Шеремета. За версією слідства, жінка разом з Антоненком на відео, яке оприлюднила поліція. "Все, що відбувається зараз, разом із затриманням, разом з розповідями, що ось вона вбивця, без доказової бази, але на всю країну. Це пекло", - каже волонтерка Леся Литвинова.

Пацієнти Юлії Кузьменко маленькі діти, що мають хворі серця. Вона лікує їх ендоваскулярним методом - тобто робить операції без розрізів. Щороку робить близько 200 операцій. Крім того, займається наукою – пише докторську дисертацію.

Колеги з різних регіонів відмовляються вірити у винуватість Юлії. "Ну, це як грім серед ясного неба. Вона пішла підкладати бомбу? Лікар, яка.. Ні, я це не можу прийняти", - каже хірург Богдан Черпак.

Улітку 2016 року в 66-му військово-польовому шпиталі, на режимному об'єкті під час вбивства Павла Шеремета проходила службу Яна Дугар, яку підозрюють у розвідці об'єктів в справі вбивства Шеремета.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, вбивство, смерть
В тему