11 Грудня 2019
Новини

Під час перевірки посадовець Держрибагентства побив людину

Під час перевірки посадовець Держрибагентства побив людину
Фото ілюстративне

У ДБР розпочали розслідування.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику Управління Державного агентства рибного господарства у Луганській області через побиття людини, повідомляє пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, працівник Держрибагенства з рейдовою групою у складі чотирьох співробітників Луганського рибоохоронного патруля та громадського інспектора прибули до водосховища "Райгородське" з метою перевірки стану охорони водних ресурсів під час нерестового періоду.

Виявивши порушення порядку використання водойми, перевіряючий звернувся до громадянина з вимогою їх усунити. Після отриманої відмови, посадовець та співробітники патруля почали вилучати рибальські сітки та фасувати рибу - громадянин намагався зафіксувати ці дії на камеру свого мобільного телефону.

Згодом перевіряючий наніс громадянину декілька ударів руками та повалив на землю без будь-якого попередження та попри відсутність будь-якого опору з боку чоловіка. Внаслідок дій посадовця громадянин отримав легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

Інцидент кваліфіковано за статтею про перевищення влади та службових повноважень (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, дбр
В тему