8 Серпня 2019
Новини

У Харкові поліцейський побив пенсіонера в трамваї

У Харкові поліцейський побив пенсіонера в трамваї

У Харкові дільничний інспектор поліції побив 68-річного чоловіка.

Про це пише «Коментар. Харків».

За словами постраждалого Сергія Слинька, він з дружиною повертався додому на трамваї з онкодиспансеру. Поруч на кріслі, призначеному для інвалідів, сидів молодий чоловік у червоній футболці. Жінка нахилилася і тихо вказала, що пасажир займає спеціальне місце, додавши, що може показати посвідчення по інвалідності. Однак хлопець відповів нецензурною лайкою.

Коли жінка спробувала його ввічливо пожурити, той відповів:

«Та ти, сука стара, вчити мене будеш?».

«Коли я це почув, я смикнув хлопця за плече, кажу: «Ти що, зовсім з глузду з'їхав, вона тобі в бабусі годиться». Мені здавалося, що це якийсь несамовитий чоловік. Він мовчки повернувся і вдарив мене кулаком в обличчя. Я кинувся на нього у відповідь, зав'язалася бійка », - розповів Сергій Слинько.

Коли водій трамваю крикнула, що викликає поліцію, пенсіонер намагався скрутити кривдника, щоб передати правоохоронцям. Але молодий чоловік вдарив своєю головою пенсіонера в лоб і вискочив з трамваю. Сергій Георгійович кинувся за ним.

«У цей момент хтось крикнув: «Так це ж наш дільничний». Тоді з трамваю вискочили ще кілька чоловіків. Бачачи, що я його наздоганяю, він розвернувся і знову кинувся на мене», - згадує потерпілий.

Людям вдалося затримати хлопця і зупинити проїжджаючий повз автомобіль патрульних.

Під час розгляду з'ясувалося, що пасажир трамваю, який відповів матом і кулаками на прохання поступитися місцем, - 23-річний дільничний інспектор Слобідського відділу поліції Харкова Вадим Порфір'єв.

Після інциденту потерпілого Сергія Слинька з розсіченнями, гематомою та саднами на голові швидка допомога госпіталізувала. Чоловік проходив лікування у відділенні нейрохірургії, йому наклали кілька швів. Сергій Слинько написав заяву в поліцію.

Як повідомили у відділі комунікації поліції області, дільничний інспектор від роботи не відсторонений, оскільки таке рішення приймає суд за клопотанням слідства.

«Матеріали передані в обласну прокуратуру для визначення підслідності. Рішенням керівництва призначено службову перевірку щодо даного співробітника. Якщо вина його підтвердиться, він буде притягнутий до дисциплінарної відповідальності аж до звільнення», - поінформували в поліції.

Сам дільничний від коментарів відмовився і порадив поспілкуватися з його адвокатом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП, харків, Надзвичайні події, пенсії, поліція
В тему