4 Грудня 2019
Новини

ФСБ хотіла завербувати українського заробітчанина

ФСБ хотіла завербувати українського заробітчанина

Від українця ФСБ хотіла інформацію про об'єкти ВСУ.

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) викрила спробу вербування жителя Маріуполя з боку Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації, повідомляє пресслужба СБУ.

Жителя Маріуполя співробітники ФСБ намагалися завербувати, коли той перебував на заробітках у Росії. При цьому російські спецслужби використовували психологічний тиск, залякування і шантаж.

"Російський "куратор" поставив заробітчанину завдання по збору інформації про місця розташування і чисельності особового складу військових тренувальних таборів ЗС України та добровольчих батальйонів. Особливу увагу українець повинен був приділяти частинах, розташованих у прикордонних районах. Окремо він повинен був збирати дані про діяльність підрозділів СБУ", - розповіли в СБУ.

По прибуттю додому українець звернувся в СБУ і повідомив про свою вербування і поставлених перед ним завдання. В результаті заочно було повідомлено про підозру у шпигунстві (ч. 1 ст.114 Кримінального кодексу України) полковнику ФСБ Петру Горохову, який займався вербуванням жителя Маріуполя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сбу
В тему

Останні матеріали