18 Листопада 2019
Новини

Це приховує Google: розкрили набільшу таємницю Android

Це приховує Google: розкрили набільшу таємницю Android

Представники Apple користуються цифрами з відкритої статистики під час своїх презентацій та зайвий раз нагадують про відсталість Android.

Про це повідомляє Сегодня.

Незважаючи на спроби Google якомога швидше надати оновлення для смартфонів, статистика показує, що в цьому плані Android виявляється найгіршою мобільною операційною системою, що значно відстає від iOS. Це доводить той факт, що компанія вже більше року не розкриває статистику фрагментації мобільної ОС. Ймовірно, Google просто соромиться Android через серйозні проблеми з відставанням оновлень пристроїв на своїй ОС.

Apple користується цифрами з відкритої статистики під час своїх презентацій, та зайвий раз нагадує про відсталість Android. На заході WWDC 2019 Тім Кук порівнював швидкість і масштаб установки оновлених версій iOS з Android. Глава Apple відзначав, що Android 9 Pie встановлений лише на 10% смартфонах Android, тоді як iOS 12 до того моменту отримали 85% iPhone.

Це порівняння зіграло на руку Apple, що сильно вдарило по репутації Google і Android. Щоразу після поновлення даних в пресі з'являлися публікації підкреслювався вкрай повільний темп поширення нових прошивок Android, тоді як в екосистемі iOS з цим проблем не спостерігається, хіба що частіше стали виникати прикрі помилки.

Щоб прискорити оновлення Google навіть запровадила спеціальну структуру Project Treble, яка в теорії повинна була б допомагати виробникам швидше випускати патчі для своїх смартфонів. В результаті це дало певні конкретні плоди – Android 9.0 поширився вдвічі швидше, ніж Android 8.0 Oreo. Однак Android 10 це не врятувало – після офіційного виходу у вересні, на цій операційній системі працює дуже незначна кількість смартфонів.

Останній раз дані про поширеність Android оновлювалися в травні 2019 року. На той момент випущений на початку серпня 2018 року Android 9.0 був встановлений лише на 10,4% смартфонів і планшетів на Android, які перебувають в активному обігу у користувачів.

Ймовірно, Google не стала миритися з тим положенням, що її висміює Apple на кожній своїй презентації, користуючись відкритими даними про дистрибуцію Android, і компанія просто засекретила ганебну статистику.

Однак ресурс Android Police не настільки песимістичний. На їхню думку, у Google стався збій в інструменті для масового збору статистики, і як тільки він буде виправлений, ці дані знову будуть публікуватися. Однак чому "збій" так довго не виправляють, залишається загадкою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: інтернет, технології, курйози, Світ
В тему