17 Жовтня 2019
Новини

Раду просять закрити сайт «Миротворець»

Раду просять закрити сайт «Миротворець»

Закриття інтернет-сайтів не входить до повноважень Верховної Ради.

Про це заявив голова українського парламенту Дмитро Разумков, коментуючи вчорашнє звернення заступника голови моніторингової місії ООН з прав людини Бенджаміна Моро, який просив Верховну Раду закрити сайт «Миротворець», пише «Укрінформ».

«Парламент не може брати участь в таких процесах - закривати як інформаційні, так і інші сайти. У нас таких повноважень немає, і я не впевнений, що вони потрібні Верховній Раді», - сказав Разумков. 

У той же час глава українського парламенту закликав всі українські медіа та інформаційні ресурси діяти в рамках законодавства:

«Мені б дуже хотілося, щоб всі засоби масової інформації, і не тільки ЗМІ, тому що є різним сприйняття цього сайту ( "Миротворець"): хтось називає його засобом масової інформації, хтось просто сайтом - працювали виключно в законодавчому полі і не шкодили інтересам нашої держави. Тому що, якщо звертаються такі важливі моніторингові місії, то не враховувати їх зауваження теж некоректно і неправильно», - заявив спікер.

В середу, 16 жовтня, заступник голови моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Бенджамін Моро виступив на засіданні Комітету ВР з питань свободи слова. Він запропонував депутатам ініціювати закриття сайту «Миротворець», який, на його думку, містить особисті дані людей, чим порушує законодавство і становить небезпеку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: інтернет, миротворець, інтернет
В тему