19 Вересня 2019
Новини

Хлопця з бубном злякалися: в Росії викрали шамана, який йшов «виганяти Путіна»

Хлопця з бубном злякалися: в Росії викрали шамана, який йшов «виганяти Путіна»

Якутського шамана Олександра Габишева, який півроку тому пішки вирушив до Москви з метою «виганяти Путіна», затримали якісь силовики без розпізнавальних знаків на кордоні Бурятії та Іркутської області в більш ніж 4 тисячах кілометрів від столиці Росії.

«Спецоперація» була проведена вночі 19 вересня, - повідомляє Сібірь.Реаліі з посиланням на одного з прихильників шамана. 

Вночі до табору біля селища Видріно на кордоні з Іркутською областю, де спали його сподвижники, приїхало кілька машин. Люди в масках оточили намет шамана забрали його і візок і відвезли в невідомому напрямку.

За даними видання Znak.com, «приїхали два автобуси з поліцією, скрутили [шамана] і завантажили разом з візком і відвезли в сторону Улан-Уде».

«Траса була перекрита спецслужбами зі зброєю. Вони швидко оточили наш табір і прямо до намету шамана. Їх було кілька десятків людей на багатьох машинах. Увірвалися і повалили його на землю великим натовпом», - розповів один з прихильників шамана в відео опублікованому на Youtube.

За словами очевидців, зрозуміти, хто саме здійснив затримання, було неможливо, ніхто з людей в масках не показував посвідчення. В руках у них була зброя і ліхтарі. Всього в табір приїхало близько сорока чоловік. Вони також перекрили трасу і, як стверджують прихильники шамана, встановили глушилки стільникового зв'язку.

Тих, хто намагався вимагати пояснень, поклали обличчям на землю. Кілька активістів також затримали. Припускаючи, що проти шамана може бути порушено справу за статтею «Організація екстремістського співтовариства».

Порушення кримінальної справи редакції Сібірь.Реаліі також підтвердив журналіст Борис Вєтров з посиланням на анонімне джерело в правоохоронних органах.

«За його даними, в відношенні Габишева призначена психіатрична експертиза. У регіональному МВС кореспонденту нашого сайту відмовилися коментувати затримання шамана. У Слідчому комітеті Бурятії заявили, що не мають відношення до його затримання», - зазначає видання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, НП, шаман, якутія, володимир путін, спецслужби, росія, викрадення
В тему