17 Вересня 2019
Новини

Хочуть втюхати перемир'я: полонений про російську політику щодо України

Хочуть втюхати перемир'я: полонений про російську політику щодо України

Росія хоче розколоти Україну та захопити більше областей.

Про це розповів один зі співробітників Федеральної служби безпеки Росії під час допиту, заявив звільнений бранець Кремля Микола Карпюк на прес-конференції.

«Після того, як мене перевезли у Владикавказ зі мною спілкувалося багато офіцерів ФСБ. Їх називають «фейсами», оскільки вони не називаються, бачиш тільки обличчя. Був серед них один генерал Роман Григорович, який розповідав мені як вони планують розколоти нашу країну.

Є план розколу по Дніпру: лівий берег їм, а правий – полякам. Вони розраховували, що після Донбасу буде Одеса, Харків, Дніпро та навіть у Західну Україну вони завезли своїх сепаратистів. Останніми планами він не ділився, і потім сам задав йому ці питання що там вони, Він мені відповів, що вони запустили перемир'я. Я тоді зрозумів, що вони програли»,- каже Карпюк.

Екс-бранець стверджує, що стримати росіян завдяки єдності.

«Так, ми понесли втрати, але зберегли державу», - додав він.

Микола Карпюк - заступник голови партії УНА–УНСО.

Захоплений в полон 17 березня 2014 року під час поїздки до Москви. Туди його делегувало керівництво «Правого Сектору» для нібито зустрічі з керівництвом РФ. Росіяни звинувачують його в участі в І Чеченській війні, керівництві бандою та участь у ній, та вбивстві та замаху на вбивство двох російських солдат.

26 травня 2016 року Верховний суд Чечні засудив Карпюка до 22,5 років колонії суворого режиму. Звільнений 7 вересня після обміну з РФ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, звільнення, україна, росія, армія, ато
В тему

Останні матеріали