17 Вересня 2019
Новини

«Я вбив твою доньку»: подробиці вбивства молодої українки в Польщі

«Я вбив твою доньку»: подробиці вбивства молодої українки в Польщі

26-річний поляк, який вбив молоду українку, в останню мить повідомив про вбивство матір дівчини.

«Я вбив твою доньку», - таке повідомлення написав 26-річний поляк Павло Рожанський матері вбитої ним 26-річної Христини із Хмельниччини, - передає «Обозреватель».

У вбитої українки ніколи не було жодних стосунків із вбивцею. Але він майже рік переслідував її і погрожував. Вона скаржилася на нього і просила захисту. Але ніхто належної уваги на це не звернув.

Христина 3 роки їздила на заробітки до Польщі. Її мати - вчитель математики в школі. У сім'ї є ще два рідних брати і один двоюрідний, якого мати Христини виховувала після смерті сестри.

Дівчина виросла в селі. З відзнакою закінчила Хмельницький національний університет, навчалася на еколога заочно.

«Христинка завжди хотіла сама заробляти на себе, тому і їздила до Польщі. Перший раз вона працювала у Борно, на заводі, де виготовляють проводку. Потім двічі була в Гожув», – розповіла її найближча подруга.

Христині дуже подобалося жити і працювати у Польщі. Вона весь час казала, що у цій країні вона почувається людиною. Саме під час першої поїздки вона і познайомилася з Рожанським, разом працювали на заводі. Рожанський наполегливо переслідував її.

«В останній рік він почав їй писати якісь дивні послання, з погрозами та нецензурною лайкою. Це було взимку, вона ще була в Україні. Вона побоювалася його, але не могла навіть подумати, що він зможе її вбити», – каже подруга .

Коли жінка знову поїхала на заробітки до Польщі, переслідування Павла вже всерйоз почали її турбувати. У червні вона навіть написала заяву у місцеву поліцію.

Судячи з фото на сторінці у соцмережах, Павло часто подорожував. Був у Барселоні, Китаї, у Римі, навіть кілька годин провів у Львові. Своє фото біля Львівського оперного театру він підписав так: «Вперше вирушив на схід. Всього кілька годин у цьому місті, але воно мені дуже сподобалося. Сподіваюся колись повернутися сюди». Також Рожанський був активним комп'ютерним гравцем.

У день вбивства, як повідомляють польські знайомі Рожанського, він був абсолютно спокійний. І казав, що його відшила дівчина.

Трагедія сталася 11 вересня. Чоловік зайшов до пральні, де працювала жінка, вистрелив у неї та втік. Правоохоронці оголосили 26-річного нападника у розшук. Поблизу Берліна місцеві поліцейські перекрили шлях машині зловмисника, той вийшов із автівки і направив пістолет на правоохоронців. Поліція відкрила вогонь на ураження, чоловік загинув на місці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Світ, НП, українці у польщі, заробітчани, переслідування, трагедія
В тему